изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:50 EET
Млекопроизводители заплашиха с блокади на ГКПП Ферибот Видин, Ферибот Оряхово и Дунав мост    
НовиниСофия. Млекопроизводители заплашиха да блокират граничните пунктове Ферибот Видин, Ферибот Оряхово и Дунав мост в знак на протест и недоволство срещу вноса от Европейския съюз и трети страни на суровини за млечната индустрия. Блокадата е насрочена за 4 февруари 2009 година.

Това съобщиха от Националната асоциация на млекопроизводителите в Република България (НАМРБ) в писмо до Агенция “Фокус”. Писмото е адресирано до държавните институции – президент, председател на Народното събрание, Министерство на земеделието и храните и Комисия за защита на потребителите, а авторите му са го озаглавили „Кърваво писмо”. „Поради некотролируемия внос и свободното движение на млеко и месни суровини за преработвателната индустрия в България, което води до унищожаване на родното производство, българските производители са поставени в неравностойно /бедствено/ положение и ликвидация на отрасъла. НАМРБ се обръща към Вас като последна инстанция за изготвяне на спасителен план и стратегия за бъдещото спасяване и развитие на отрасъла”, се посочва в писмото.
В момента цената на литър сурово качествено мляко варира от 0.35 лв – 0.45 лв, а в някои региони на страната масово се отказва изкупуването на произведеното българско сурово краве мляко заради по-евтиния внос на некачествени млечни суровини, които след преработката застояват по складовете, съобщиха от асоциацията. От нея настояват и за моментално задействане на оторизираните органи ДВСК, РИОКОЗ за спешни и качествени проверки качеството и състава на млечните и месни продукти в търговската и складова мрежа в България.
 


Сходни връзки

Млекопроизводители заплашиха с блокади на ГКПП Ферибот Видин, Ферибот Оряхово и Дунав мост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди