изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:54 EEST
Путин стана “доктор хонорис кауза“ на български ВУЗ    
ОбразованиеФедерация Владимир Путин е най-новият почетен “доктор хонорис кауза“ в областта на юридическите науки на Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий". Това решение на Академичния съвет, взето на 26 януари, бе оповестено от отдела за връзки с обществеността на университета, съобщи БТА.

В мотивите за решението се посочва, че то е прието на границата между годините на Русия в България и на България в Русия, обявени по повод на 130-та годишнина от Освобождението на България.
Великотърновският университет е мястото, където трябва и могат да си дава среща историческите традиции и почитта към ролята на Русия, към създаването и укрепването на модерната българска държава след Освобождението. Като президент на Руската федерация, а сега и като премиер на Русия Владимир Путин без съмнение има огромни заслуги за мирното развитие на съвременния свят и в частност на българо-руските отношение в началото на 21 век, пише в съобщението.
Званието ще бъде връчено на премиера на Русия на специално посещение на Путин във Велико Търново, което ще бъде договорено с президента Георги Първанов, съобщава БЛИЦ. Все още няма потвърждение от страна на Путин за датата на церемонията под Царевец. Руският премиер става 36-ият носител на титлата в 45-годишната история на ВТУ.
 


Сходни връзки

Путин стана “доктор хонорис кауза“ на български ВУЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди