изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:27 EEST
Ердоган напусна форума в Давос след скандал    
По света
Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган беше посрещнат като герой в Истанбул, след като напусна демонстративно Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос заради пререкания с израелския президент Шимон Перес.


Скандалът се разигра в хода на дискусията за мирния процес в Близкия Изток, предаде БНР.
Турският министър-председател Реджеп Тайип Ердоган изпусна нервите си на Световния икономически форум в Давос след словесен спор с израелския президент Шимон Перес заради Газа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Ердоган се разгневил, защото бил прекъснат от водещия дискусиите, след като изслушал разпаления монолог на Перес, в който той защитавал израелската офанзива срещу Хамас в ивицата Газа. ДПА посочва, че след спора Ердоган е заявил, че напуска форума в Давос. "Те не ми дават да говоря", пояснил после турският премиер пред репортери.
"Вие убивате хора", извикал Ердоган на Перес. Израелският президент отвърнал на турския министър-председател, че той би направил същото, ако в Истанбул падат ракети, съобщава АП.
Ердоган защити постъпката си, направена пред очите на генералния секретар на ООН, десетки министри, дипломати, представители на международни организации. Турският премиер изтъква, че така е протестирал за начина, по който Перес се обръщал към него и заради малкото време, което му е било предоставено да изрази позицията си.
"По време на изказването си (израелският президент) от време на време се обръщаше и ми говореше директно по начин и в стил, които не са в духа на свободната дискусия, който виждаме в Давос", посочва Ердоган на спешно свикана след инцидента с неговото напускане пресконференция. Според него Перес от време на време повишавал тон, но причината за оттеглянето му била отношението на водещия, предоставил 25 минути на държавния глава на Израел, докато на него - едва 12 минути. Реджеп Ердоган все пак уточнил, че коментарите му за еврейското варварство и убийствата на деца не били насочени персонално срещу Перес или срещу израелския народ, описвайки антисемитизма като престъпление срещу човечеството.
Наложи се израелският президент Шимонс Перес да поднесе по телефона извинения на турския премиер Реджеп Ердоган.  dir.bg
 


Сходни връзки

Ердоган напусна форума в Давос след скандал | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Ердоган напусна форума в Давос след скандал
Автор: Anonymous да 2009-01-31 @ 18:07 EET

Ердоган напусна форума в Давос след скандал
Автор: Anonymous да 2009-02-02 @ 00:54 EET
Аферим! (Мустафа-Ибрахим!) :))))))))))))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди