изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:05 EEST
СЕЛО БОГДАН НА СМЕТКА ЗАРАДИ БОКЛУКА    
Новини

Наполовина ще бъдат промилите за смет, заради вредите, нанесени от депото за отпадъци край селото 

Да се намали от 4 на 2 промила таксата за твърди битови отпадъци за жителите на село Богдан решиха вчера съветниците на община Добричка. Предложението бе направено от кметския наместник Стефан Костадинов, който се обоснова с наличието на депо за твърди битови отпадъци в непосредствена близост до селото.



 

 

Той обясни, че  заради сметището жителите търпят материални и морални вреди, изтъкна екологичния аспект и отрицателното влияние върху пазара на недвижими имоти. Предложението бе прието с 19 гласа "за".

Съветниците разгледаха и докладна записка от кмета на община Добричка Петко Петков относно определяне размера на таксата за твърди битови отпадъци. Стана ясно, че за почистване на териториите за обществено ползване - пролетно и есенно хигиенизиране на селата, са предвидени 22 324 лева. На основание на сключен договор с "Шеле България" ЕООД планираните за тази година разходи за сметосъбиране и сметоизвозване възлизат на 160 715 лева. За обезвреждане на битови отпадъци от фирма "Комуналефект" ЕООД, която е оператор на депото, са предвидени 39 917 лева. Одобрена бе план-сметката на разходите за дейност "Чистота" в размер на 465 739 лева, покривани от постъпленията за такса битови отпадъци за 2009 г. и преходния остатък от миналата година.

На вчерашното заседание на ОбС при община Добричка бе прието актуализиране на Наредба № 8, която касае местните такси и цените на услугите, както и Наредба за поемането, обслужването и управлението на общинския дълг. Съветниците приеха стратегия за управление на общинската собственост. НДТ

 


Сходни връзки

СЕЛО БОГДАН НА СМЕТКА ЗАРАДИ БОКЛУКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди