изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:45 EEST
БСП предлагат партиите да издигат свои кандидати в 58 едномандатни избирателни райони    
ПарламентСофия. Предлагаме мажоритарен избор за 58 народни представители, като политическите партии ще имат възможност освен пропорционални листи в 31 многомандатни избирателни района, да издигат свои кандидати за народни представители и в 58 едномандатни избирателни райони. Това каза в кулоарите на парламента депутатът от Коалиция за България Мая Манолова, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

По думите на Манолова - има проблем с „изборната география”, тоест със създаването на тези 58 избирателни района, но според нея решаването на този проблем не е невъзможно. Затова от парламентарната група имат конкретни предложения. Предлага се и нов начин на изграждане на избирателните списъци – в първоначалните избирателни списъци няма да присъстват лични данни на избирателите и от документите за самоличност. „Това е изключително важна стъпка за решаване на проблемите с манипулация на изборния процес”, каза Манолова, като допълни че това ще се осуети възможността да бъде отразен вота на негласували. Данните на гласувалите ще бъдат отразявани в последствие в избирателните списъци, уточни Манолова.
Не се страхуваме от мажоритарния вот, защото предлагаме въвеждането на смесена система, каза още тя. По думите й дебатът по законопроекта за избирателната система се е забавил, защото е търсен оптималният вариант, с който да бъдат решени проблемите за провеждането на избори в България.
Юлиан ХРИСТОВ
 


Сходни връзки

БСП предлагат партиите да издигат свои кандидати в 58 едномандатни избирателни райони | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди