изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:20 EEST
ДОС назначи допълна експериза по делото на Комисията "Кушлев" срещу Живка и Миролюб Г.    
НовиниДопълнителна експертиза ще уточнява доходите и разходите на добричкия бизнесмен Миролюб Г. и съпругата му Живка Г., постанови Добричкият окръжен съд по делото срещу дамата, заведено от Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност.

Вещото лице ще изготви новото становище по искане на защитата на ответниците. Тя настоя от разходите им да бъдат намалени със сума, за която се твърди, че е похарчена при гостуване на семейството в Сърбия. Съдът даде възможност на адвоката да представи на следващото заседание по делото на 13.03.2009 г. справка, дали Миролюб Г. е имал разкрита в "Първа частна банка" сметка като физическо лице и получавал ли е преводи по нея в началото на 1992 г.
 Днес съдът прие основната експертиза по делото, в която разходите на семейството са изчислени в два варианта - по пазарната им стойност към момента на тяхното придобиване и въз основа на цената в нотариалните актове на недвижимите имоти, отразени в съотношение с минималната работна заплата. В първия случай се получава отрицателна разлика между приходите и разходите от 4 227,52 минимални работни заплати, а във втория отрицателната разлика е в 2154,73 минимални работни заплати.
 Защитата на семейство Г. представи нови доказателства за доходите на Живка Г. - спестовна книжка, с дарени от родителите й средства, удостоверения за доходи по трудово правоотношение в бившия ДКМС и в частна фирма.
Представителят на Комисията "Кушлев" оспори поисканото допълнение и настоя експертизата да бъде приета в първоначалния й вид.
Пресцентърът на Добричкия окръжен съд припомня, че Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност претендира за 2 138 805 лв. от Живка и Миролюб Г. На толкова е оценено от експертите на Комисията придобитото от тях имущество, за което липсват данни за законни източници и, което подлежи на отнемане, съгласно Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

 


Сходни връзки

ДОС назначи допълна експериза по делото на Комисията "Кушлев" срещу Живка и Миролюб Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди