изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:38 EEST
ТРЪГВАТ МАСОВИТЕ СЪКРАЩЕНИЯ В ДОБРИЧКО    
НовиниДве уведомления за предстоящи масови съкращения са получени в областната дирекция "Инспекция по труда" в Добрич, съобщи вчера шефът й Младен Мартитнов.

 И двете са от производствени фирми. Едната се занимава с производство на безалкохолни напитки, а другата произвежда строителни материали. Първото уведомление е подадено в края на 2008 г., а другото - в началото на тази година.
Мартинов посочи, че изискването за обявяване на масови съкращения е да се освобождават поне десет души при дружества с работници от 20 до 100 души или при 10-процентни съкращения при по-големи дружества - от 100 до 300 работника, или 30 души при фирми с над 300 работещи. Шефът на трудовите инспектори предупреди фирмите да спазват законовите срокове за преговори с представители на работниците или със синдикатите минимум 30 дни преди уволненията. В противен случай те могат да отнесат глоби от по 200 лева за всеки уволнен. Такива случаи е имало през последните две-три години.
 


Сходни връзки

ТРЪГВАТ МАСОВИТЕ СЪКРАЩЕНИЯ В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди