изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:53 EET
Без КАТ при леки катастрофи    
Новини
От днес при леки катастрофи шофьорите вече няма да викат КАТ. От МВР уточниха, че при тези случаи ще се попълва двустранен протокол, който водачите ще получават още при сключване на застраховка „Гражданска отговорност”, съобщи Дарик.


Промяната идва след наредба на Министерството на вътрешните работи и Комисията за финансов надзор за документите и реда за съставянето, съобщават още от МВР.
От полицията уточняват, че екипи на КАТ ще посещават катастрофи при следните случаи: Когато има ранен или загинал човек; когато движението е задръстено от катастрофиралото моторно-превозно средство; когато щетите, нанесени на моторните превозни средства са изключително големи както и при случаите, в които в пътнотранспортното произшествие участва кола с чуждестранна регистрация.
Освен това екипи на КАТ ще посещават тежките катастрофи тогава, когато има съмнение, че катастрофата е предизвикана или има участник, който е пиян или под въздействието на наркотици. В случаите, когато в катастрофата са причинени само материални щети, които не възпрепятстват движението на околните коли на собствен ход, ще бъде нужно попълването на двустранен протокол, който водачите ще получават при сключване на застраховка „Гражданска отговорност”.
 


Сходни връзки

Без КАТ при леки катастрофи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди