изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:16 EEST
Камов извън предизборната коалиция на БСП    
ПолитикаБСП ще участва в изборите за европейски и за национален парламент с единна коалиционна формула "Коалиция за България", но без участието на социалдемократите на Николай Камов.

Това съобщи след заседанието на Висшия съвет на БСП говорителят на партията Корнелия Нинова, предаде БТА. Нинова изтъкна, че “Коалиция за България“ ще участва в този формат, както на изборите за български парламент, така и на изборите за евродепутати, независимо от това дали те ще се проведат на една дата или не.
Нинова посочи, че досегашната формула на Коалиция за България е успешна и разумна. БСП обаче е отворена към разговори с граждански организации и движения. В събота ще се състои Политически съвет на Коалиция за България, на който ще се обсъди формулата за участие в изборите и ще трябва в най-кратко време да се подготви коалиционният договор, уточни Нинова.
На пленума на БСП в петък е утвърден и съставът на Националния предизборен център (НПЦ). Председател е Евгений Узунов, а членове - Румен Петков, Катя Николова, Димитър Дъбов, Румен Овчаров, Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Кристиан Вигенин и Бойко Великов.
Разпределени са и отговорностите на членовете на НПЦ по райони за планиране. Нинова добави, че областните съвети на БСП трябва да бъдат структурирани до 15 февруари и да бъдат създадени регионалните предизборни съвети.
Коалиция за България влезе в 40 народно събрание в състав: Българска социалистическа партия, Партия Български социалдемократи, ПД “Социалдемократи”, Партия “Движение за социален хуманизъм”, Партия “Рома”, Комунистическа партия на България, Български земеделски съюз - Александър Стамболийски, Зелена партия в България. През февруари миналата година Коалиция за България изключи Камов от Парламентарната си група заради гласуването му в подкрепа на 4-тия вот на недоверие на кабинета. dir.bg
 
 
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Камов извън предизборната коалиция на БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди