изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:03 EEST
Идва мрачен евродоклад    
Европейски съюз Никакъв напредък, даже връщане назад в борбата с висшата корупция и организираната престъпност в България се очаква да констатира Европейската комисия в предстоящия си доклад по темата през февруари, пише в днешния си брой вестник "Труд". Високопоставен източник от комисията определи като "отчайващо" положението на страната ни спрямо наблюдението, упражнявано чрез т.нар. Механизъм за наблюдение и проверка.

По думите му миналата година в Брюксел са се съмнявали, че част от европейската финансова помощ за страната ни изобщо не достига до крайното си предназначение и се отклонява към партийни каси и за предизборни цели, пише изданието.

"Комисията вече губи търпение спрямо България", каза източникът. Според него докладът ще бъде фактически и ако съдържа оценки, те ще са съвсем кратки и не политически. Фактите в него обаче ще говорят сами за себе си. Очаква се да е кратък - от 8 до 10 страници - и комисията да го обяви в ден сряда (11 или 18 февруари), добави той.

Марк Грей, говорител в Комисията, категорично отхвърли цитираните изявления. "Хората, които ви казват това, нямат абсолютно никаква представа какво ще има в доклада", каза той. Грей отказа да коментира съдържанието му, преди да бъде публикуван. "Има многобройни оплаквания на чуждестранни компании от България в комисията - главно от корупция и слаба администрация. Те просто валят", каза под условие за анонимност втори много добре информиран източник в Брюксел.

Български източник, запознат с подготовката на доклада е потвърдил пред "Труд", че се очаква отново да бъде констатирана липсата на присъди и "убедителни резултати", свидетелстващи за борба с корупцията и подземния свят. По думите му ще бъдат констатирани "тежки проблеми в съда".

"Със сигурност ще бъде отчетено, че не беше съставена парламентарна комисия, която да упражнява надзор върху Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС)", добави източникът. Според него може да се очаква положителна оценка за Инспектората на Висшия съдебен съвет.

actualno.com

 


Сходни връзки

Идва мрачен евродоклад | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди