изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:19 EEST
МВР: Разкрита е организирана престъпна група за фалшифициране на банкови карти    
Ред и сигурностСлужители на дирекцията за противодействие на организираната и тежката престъпност разкриха организирана престъпна група за фалшифициране на банкови карти, съобщиха от МВР. Членовете й организирали точене на данни от карти, ползвани в страни от ЕС. Вчера спецполицаи от Дирекцията за противодействие на организираната и тежката престъпност, от ОДМВР – Търговище и Разград проведоха специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград.

В хода на полицейските действия е разкрита организирана престъпна група, изработвала устройства за снемане на данни от разплащателни карти, ползвани на територията на страни-членки на ЕС. Групата се занимавала и с изготвяне и разпространяване на неистински български и чужди документи за самоличност. Конкретни действия по разследването са предприети на пет адреса в София и един – в Търговище; разкрити са три производствени бази за скимиращи устройства и две бази за съхраняване на неистински документи за самоличност.
В рамките на акцията криминалистите са намерили и иззели компютърни конфигурации и преносими компютри, голямо количество готови за ползване технически устройства, пригодени за монтиране на различни по вид банкомати – лайстни с монтирани микрокамери и електронни компоненти за записване на данни от разплащателни карти.
Антимафиотите иззели и множество матрици за отливане на пластмасови детайли, в които се поставя електрониката за снемане на данни от разплащателните карти. Сред намереното от спецполицаите са и голямо количество електронни компоненти, вкл.: микрокамери и микрофони /служещи за прихващане на ПИН-кода на разплащателните карти/, Мр3 плейъри, поставени в слънчеви очила, електрониката от които се използва за зааметяване на данните, придобити от скимиращото устройство . Намерени и иззети са и 130 пластики с магнитна лента, много флаш-памети и записващо устройство за магнитните ленти на разплащателни карти МSR 206.
При акцията са намерени и заготовки и фалшификати на български и европейски документи за самоличност, открити са също и печати на български и държавни институции и нотариуси.
По случая за 24 часа са задържани четирима. Всичките участници в организираната престъпна група са криминално проявени. Ц.Д./31г./,К.И./37/,Г.А./33г./,Р.А./30г./са от споменатите градове, в които протече специализираната акция. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои днес да бъде разгледана мярката за налагане на 72 часовото им задържане. Работата за изясняване на подробностите и документиране на дейността на високо специализираната престъпна група продължава активно.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

МВР: Разкрита е организирана престъпна група за фалшифициране на банкови карти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди