изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:09 EEST
Футбол: След днешните контроли (ОБЗОР)    
СпортСофия. Контролни срещи на български отбори, които се играха днес, 31-и януари 2009 г.


ЦСКА загуби последната си контрола в кипърския курорт Агия Напа, съобщи „Дарик радио”. След три победи, възпитаниците на Димитър Пенев допуснаха загуба с 2:3 от чешкия Виктория (Пилзен). Шампионът на България поведе в резултата с 1:0 в 18-ата минута, след центриране на Янчев и удар с глава на нигериеца Алауса. В 38-ата минута главният съдия отсъди дузпа в полза на Виктория и Резек изравни за 1:1. 7 минути по-късно реферът отсъди дузпа и в полза на „червените”, като Чипев бе точен за 2:1. Чешкият тим не се предаде през втората част и в 79-ата минута Млика прехвърли Беконо за 2:2. В 83-ата минута Татаншвили вкара трети гол за Витория след удар от близо. „Армейците” можеха да стигнат до равенство в заключителните секунди на срещата, но Чипев не успя да отбележи след нова дузпа в полза на ЦСКА, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле.

Стартов състав на ЦСКА: 12. Караджов 3. Виданов 4. Узунов 2. Ковачев 5. Янчев - к 24. Тонев 15. Чипев 16. Омодиагбе 35. Георгиев 26. Руи Мигел 19. Алауса

През второто полувреме в игра се появиха: 25. Беконо 84. Машадо 22. Ели Маркес 32. Мороз 33. Да Силва 8. Тошев 9. Стойков 21. Пиетробон


Футбол: Някои от младите не играха на ниво, заяви Пенев
Старши треньорът на ЦСКА Димитър Пенев не остана доволен от представянето на някои от младите футболисти на тима след загубата с 2:3 от Виктория Пилзен. Мачът бе последен за "армейците" на подготвителния лагер в Агия Напа. „Казах, че е нормално в контроли да има изненади и загуби. Важното е, че някои от младите футболисти ще трябва да се раздават до последно, за да намерят място си в отбора, а и в групата. Виктория е добре подготвен отбор. Ние също стояхме добре на терена, но все пак имахме 7-8 човека, които не играха", заяви Пенев пред "Дарик" радио.


Футбол: Левски и Видима-Раковски завършиха 0:0 в контрола
Левски и втородизивионния Видима-Раковски завършиха 0:0 в контролна среща на централния терен на стадион „Георги Аспарухов”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Домакините разочароваха с играта си в студеното време в столицата. Треньорът Емил Велев използва корено различни състави през двете полувремена. През първата част като титуляри излязоха играчи, които по-рядко намират шанс за изява. В тима на Видима-Раковски треньорът Димитър Тодоров също направи експерименти, макар че не разполагаше с толкова дълга скамейка като своя колега.

Левски започна в състав:
Ц. Димитров, Генев, С. Иванов, Тиберканин, Бензукан, Карлос, М. Иванов, Н. Димитров, Балтанов, Гаджев, Да Коща.

През второто полувреме се появиха:
Балтанов, Рабех, Бистрон и Лусио Вагнер, Сърмов, Ели Зизов, Георги Христов, Зе Соарес, Георги Иванов и Жоазиньо.

Видима започна в състав:
Иванов, Борисов, Стойчев, Тодоров, Зеленков, Чалъков, Раденсос, Трифонов, Русев, Мичев, Павлов.

През второто полувреме част от титулярите останаха на терена, а се появиха резервите: Пантев, Гайдаров, Карабаков, Атанасов, Андонов, Иробалиев, Спасов.
Марин МИЛАШКИ


Футбол: Дубълът на Левски завърши 1:1 с отбора на Бойко Борисов
Дублиращият отбор на Левски завърши наравно 1:1 с аматьорския Витоша Бистрица. През първото полувреме за отбора от „В” група игра и кметът на София Бойко Борисов. Витоша поведе в 60-ата минута, но само 6 по-късно „сините” изравниха след точно изпълнена дузпа на Цачев.


Емил Велев доволен от контролата на Левски срещу Видима-Раковски
Старши треньорът на Левски Емил Велев даде изявление за медиите на бариерата на стадиона. Той си тръгна с колата, но спря да каже мнението си за нулевото равенство на Левски с Видима Раковски.
„Това беше една добра проверка за нас след първия етап от подготовката, заяви Велев. Направихме два отбора, а и накрая вкарахме двама-трима от дублиращия състав. Стана една добра тренировка.”
Треньорът е на мнение, че още не може да се видят пълните възможности на футболистите. Това е подготвителен период и Велев смята, че футболистите не са готови дори и на 70 процента от възможностите си. Според него, ако сега играчите не са вкарали, в другия мач щели да се разпишат.
Емил Велев е доволен от показаното, но феновете не бяха очаровани от видяното. „Може би, не знам. Това си е тяхно виждане, коментира Велев оценката на феновете. Ние имаме програма по която работим. С наближаването на пролетния полусезон ще избистрям все повече титулярния състав, така че ще се видят и по-добри неща в другите контроли. Днес не успяхме да отбележим гол. Попитайте футболистите защо стана така. За нас са изводите.”
Информацията е на Дарик радио.


Футбол: Славия победи Академик след гол на Георгиевски
Славия победи с минималното 1:0 втородивизионния Академик (София) в контролна среща, която се игра на помощното игрище на базата на „белите”. Единственото попадение реализира македонецът Славчо Георгиевски в 76-ата минута на мача. Галин Иванов проби по дясното крило, подаде на Георгиевски, който с хубав удар от точката за изпълнение на дузпи реализира за 1:0.


Футбол: Локомотив (Пловдив) победи Левски (Карлово) с 2:0 в контрола
Локомотив (Пловдив) победи Левски (Карлово) с 2:0 в контролна среща, която се проведе в Баня. В 26-ата минута Йошев центрира в наказателното поле и Заков откри резултатам в полза на Локомотив. Тимът от Пловдив стигна со втори гол след 76 минути игра. Писаров центрира добре и дошлият на проби в Локомотив Каламов вкара за 2:0. До края на мача Левски не успя да отбележи дори почетен гол и резултатът остана непроменен.


Футбол: Калиакра победи Спартак (Вн) с 2:1
Калиакра победи Спартак (Варна) с 2:1 в контролна среща. Резултатът откри Иван Райчев от дузпа в 30-ата минута, отсъдена за фаул срещу Станчев. Малко след това червен картон получи нападателят на варненци Стойко Сакалиев заради разправия със съдията. Бившият играч на Нефтохимик бе заменен от Стойков.

Георгиев изравни за Спартак 20 минути преди края на мача, но Гриша Иванов успя да донесе победата на Калиакра след удар с глава в 82-ата минута.


Футбол: Спартак (Пловдив) победи Миньор (Раднево) с 2:1
С два гола на Красен Трифонов Спартак (Пд) победи Миньор (Раднево) с 2:1 в контрола. Спарингът се игра в Куртово Конаре.
Красен Трифонов откри в 25-ата минута. Халфът заби с глава центриране на Христо Стаев за 1:0. В 32-ата минута Трифонов пак вкара с глава. Този път попадението падна след пас на младока Костадин Слаев. Пловдивчани имаха две положения до почивката, но вкараха и двете. „Като големите отбори сме, вкарваме две от две”, заяви в типичен стил техническият директор на Спартак Николай Алексиев.
Бившият играч на Ботев Георги Куртев бе близо до гол за тима от Раднево. В средата на първото полувреме Куртев щутира опасно, но вратарят на Спартак Стефан Стойчев – Вутата спаси. След почивката Миньор все пак стигна до гол от фаул.
За Спартак не играха заболелият Мекиков и Стоян Терзиев – Мечката. Играчът от Коматево се оплаква от болки в коляното.
Това бе втората проверка и втората победа на Спартак в зимните контроли. През седмицата „синьо-белите” победиха с 2:0 Бенковски (Пз) в Стрелча.
Съставът на Спартак срещу Миньор (Раднево): Стойчев, Аргиров, Мурад, Г. Симеонов, Слаев, Коларов, Стаев, Трифонов, Фанев, Площаков, Г. Стоянов (Здравков, Манев, Стефанов, Бекриев, Коруджиев, Курдов).


Футбол: Чавдар Етрополе се завърна от Анталия с победа
Чавдар Етрополе вече е на българска земя след завръщането си от първия подготвителен лагер в Анталия, съобщи официалният сайт на клуба (chavdarfc.com). Там отборът от Етрополе инкасира две загуби и една победа. Загубите бяха от Восток (Казахстан) с 0:1, от Карван Евлах (Азербайджан) с 0:2. В последния ден от престоя си в Турция Чавдар разгроми немски отбор от 4-та дивизия със 7:0. Голове вкараха: автогол след центриране на Калин Щърков; Евгени Игнатов - Бамзи; новото попълнение от Литекс - Георги Пашов; юношата на клуба - Георги Мирчев; Веселин Георгиев - Пилето; етрополеца Васко Фердинандов .
В България Чавдар Етрополе ще се готви до 8 февруари, след което заминава за десет дни в Македония.
През тази седмица им предстоят две контроли - на 4 февруари с Балкан Ботевград и на 7 февруари с Видима-Раковски Севлиево.
И двете срещи ще се играят на изкуственото игрище в Правец.


Футбол: Марица победи Стамболово с 2:1 в контрола
Марица победи Стамболово с 2:1 в контролна среща, която се игра на стадиона в пловдивското село Войводиново. Мехмед Сабри откри резултата за Стамболово в 11-ата минута, но Емил Стоев изравни минута по-късно от дузпа. Победният гол за Марица отбеляза Веселин Филипов в 62-ата минута.
Следващата контрола на Марица е с Хебър (Пазарджик) в четвъртък.


Футбол: Локо (Стара Загора) победи Несебър с убедителното 4:0
Локомотив (Стара Загора) победи с убедителното 4:0 Несебър в контролна среща. Мачът се игра днес на стадиона в село Коларово. Старозагорци доминираха и заслужено спечелиха срещу конкурента си от Източната "Б" група.


Футбол: Ботев (Пд) завърши 1:1 като гост на Гълъбово
Ботев (Пд) завърши 1:1 като гост на Гълъбово в контролна среща. Домакините поведоха още в първата минута с гол на Живко Калчев от дузпа. Ерик Кабу изравни резултата в 40-ата минута. След края на двубоя старши треньорът на Ботев Костадин Ангелов каза, че освобождава дошлите на проби италианци Марко Мариеро и Франческо Тондо. Междувременно се разбра, че защитникът Величко Величков е отказал да се завърне в Ботев, предаде Дарик радио.


Футбол: Берое победи Левски (СтЗ) с 2:0 в контрола
Берое (Стара Загора) победи съгражданите от Левски с 2:0 в контролен мач, игран на стадиона в село Горно Ботево пред около 150 зрители
Първата част завърши без отбелязан гол, като играта на водачите не блестеше. Първият гол падна чак в 60-ата минута и бе дело на Марко Илич, който получи пас от Валемтин Вълев. Автор на второто попадение стана Милен Митев в 78-ата минута.


Илиан Илиев: Може да се разделим с някои
Старши-треньорът на Берое Илиан Илиев и председателят на Надзорния съвет на тима ген. Йордан Димитров говориха след срещата на "зелените" с Левски (Стара Загора) (2:0). Илиев не бе доволен от част от футболистите си. Йордан Димитров коментира и конгресът на БФС и сподели надеждата си, че влезлите в Изпълкома бизнесмени ще дадат началото на реформа във футбола в направленията ДЮШ и бази на тимовете.
"Така е, трудно е да се играе футбол при тези условия. Нормално за периода, в който се намираме. Нека отчетем и атмосферните условия. Видяхте че и двата отбора показаха желание за игра", започна Димитров пред Beroe Online.
На въпрос какво ще се прави с играчите, които Берое иска да преотстъпи председателят на НС отвърна: "Янко Енчев разбрах, че е върнат от Миньор (Раднево). Бяхме се разбрали с тях, но постъпиха некоректно. Ще му търсим отбор. Днес ще се събираме и ще преценим. Говорили сме с два отбора и търсим варианти. Вчера говорих и с Рилски спортист (Самоков), говорено е и с Черноморец (Балчик). Търсим резултат. Днес ще говорим и за Пламен Колев. Чакаме днес представители на Ботев (Гълъбово), които искат да отиде при тях. Ако не се разберем ще остане да тренира с нас."
"Какво да коментирам конгреса на БФС? Нормален е. При един кандидат за президент... Все пак хубавото беше, че сериозни бизнесмени влязоха в Изпълкома. Има хора от футболните среди и адвокати... Очакваме резултати от избрания президент. Дано се променят нещата в българския футбол и това което очакваме - детско-юношеския футбол, базите. Дано бъдат създадени нормални условия за провеждане на футболните условия", сподели Димитров.
"Не съм ходил до изкуственото игрище от както започна подготовката. Ще отида и ще видя какво се случва там. Трябва да е готово вече и да започваме подготовка и там", чудеше се защо се бави ремонтът на игрището над стадиона най-висшият човек в тима.


Футбол: Нафтекс и Поморие не успяха да си отбележат гол в контролна среща
Нафтекс завърши при нулево равенство в контролна среща с лидера в Югоизточната „В” група Поморие, съобщи официалният сайт на бургаския клуб (www.pfcnaftex.bg). Проверката бе последна за първия зимен лагер на „зелените” в крайморския град.
Футболистите на старши треньора Диян Петков започнаха по-силно мача и можеха да открият резултата още в 6-ата минута. Тогава опасен прехвърлящ удар на капитана на Нафтекс Малин Орачев бе спасен с мъка от вратаря на домакините. Последваха няколко силни шута на нападателите Васил Калоянов и Петър Колев, но и те не доведоха до гол.
Малко преди почивката централният бранител Диян Молдованов бе на крачка от попадение след опасни включвания при статични положения, но само липсата на късмет му попречи да запише името си сред голмайсторите.
Още в самото начало на втората част влезлият като резерва Стефан Тошков отправи силен удар с десния крак, който също бе отразен от вратаря на Поморие. В 69-ата минута Деян Христов бе изведен очи в очи със стража на домакините от Венелин Филипов, но не успя да овладее по най-добрия начин топката и пропусна.
Нафтекс записа две победи и едно равенство в контролите по време на първия си подготвителен лагер в Поморие. Преди днешния двубой играчите на Диян Петков победиха Левски (Стара Загора) и Свиленград съответно с 2:0 и 1:0. Следващата проверка на „зелените” е на 04.02 (сряда) срещу Калиакра (Каварна).


Футбол: Банско победи елитния Беласица
Третодивизионният ФК Банско победи елитния Беласица с 1:0 в контрола. Единственото попадение бе дело на Давидов в 73-ата минута. Аматьорите излязоха с два различни състава през двете полувремена.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Футбол: След днешните контроли (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди