изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:25 EEST
Златко Баретата: Готвят ми арест!    
Новини
Готвят ми капан! Сигурен съм, че след часове ще бъда арестуван, защото отказах да дам 100 хил. евро на Димитър Вучев-Демби. Опита се да ме изнуди и като не успя, е пуснал компроматен материал срещу мен в Софийска градска прокуратура. Това разказа късно в петък вечерта Златомир Иванов, известен още като Златко Баретата, цитиран от вестник "Труд".


“Преди десетина дни един от моите близки ми съобщи, че е идвал да ме търси мъж с фамилия Вучев, който се представил като лейтенант от контраразузнаването. Първоначално не успях да се сетя кой е той, но после разбрах, че става въпрос за Димитър Вучев-Демби. Отпратих го чрез охраната. Но след това Вучев отишъл в блока на Антон Савов, служител на фирмата ми “Голд Груп” и оставил на портиера телефон, на който да бъде потърсен. След това поискал Савов и аз да му съберем сумата от 100 000 евро. Такива пари аз нямам”, разказва Иванов.
Тогава по негови думи той наредил на Савов да уведоми Вучев, че няма да получи въпросната сума. След като Демби бил отрязан, се заканил на Савов: “Ти и Златко ще имате проблеми”.
“Антон престана да контактува с него, защото това е опит за изнудване. Научих, че Вучев, който е отявлен наркоман, се е срещнал с адвокат Мариана Тодорова. Казал й, че ако всички т.нар. босове не му съберат общо 1 млн. евро, ще ги натопи в прокуратурата. После подал жалба, че аз и други хора сме го заплашвали и изнудвали”, казва Баретата. И не скри, че очаква след жалбата на Вучев да бъде арестуван.
“Сигурен съм, че ще се повтори сценарият от близките седмици. Смятам, че нещо ще бъде направено, и ще бъда задържан”, подозира Баретата. Преди няколко дни той се върнал от Германия и Австрия, където бил да гледа състезание по сноуборд, в което участвал най-големият му син. “Идвам си тук с чиста съвест! С Вучев съм се виждал веднъж преди 3-4 години. Запозна ни моят приятел Александър Бояджиев. Каза ми, че Вучев има идеи за хазартен бизнес, където аз имам интерес. Направихме си среща, но на нея разбрах, че на Вучев не може да се разчита. Оттогава не съм го виждал”, категоричен е Иванов.
И допълни: “Вярвам, че правораздавателната система работи на базата на доказателства, а не на базата на измислените показания на лица, на които не може да се има доверие. Идвам си от чужбина с чиста съвест, че никого не съм изнудвал! Не се крия от никого! Но съм почти сигурен, че най-късно в понеделник къщата ми ще бъде обискирана. Искам да предупредя, че не държа нищо противозаконно в дома си, но се опасявам, че някой може да подхвърли нещо”, категоричен е Баретата.
Вчера Димитър Вучев не бе открит за коментар. dir.bg
 


Сходни връзки

Златко Баретата: Готвят ми арест! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди