изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:37 EEST
Отново напрежение в Ивицата Газа    
Новини Ерусалим/Газа. Четири ракети, изстреляни от северната част на Ивицата Газа, се взривиха тази сутрин на територията на Израел. Няма данни за пострадали и нанесени материални щети при ракетния обстрел, но израелските власти незабавно реагираха.


Премиерът Ехуд Олмерт предупреди, че Израел ще отвърне на ракетите, изстреляни от Ивицата Газа, въпреки обявеното на 18 януари прекратяване на огъня. От влизането в сила на примирието, сложило край на 22-дневната военна офанзива на Израел в Ивицата Газа, при която загинаха повече от 1330 палестинци, са изстреляни най-малко седем ракети към Израел.
Израелският външен министър Ципи Ливни призова правителството да използва сила срещу радикалното палестинско движение „Хамас” в Ивицата Газа.
„Ние не трябва да подписваме споразумения с „Хамас”, а да използваме сила срещу тази организация”, каза Ливни.
„Израел ще отговори без значение дали има пострадали или не при ракетния обстрел. По този начин ще действам и ако стана премиер. Трябва да използваме сила, много сила. Трябва да отговорим незабавно, не трябва да чакаме”, подчерта израелският външен министър.
Вчера израелският министър на отбраната Ехуд Барак заяви, че в случай на необходимост израелската армия е готова отново да нанесе удари срещу радикалното палестинско движение “Хамас”. Министърът изрази надежда, че постигнатото примирие означава край на операцията “Излято олово”. В същото време той предупреди, че военните действия ще бъдат подновени, ако “Хамас” възобнови ракетния обстрел срещу израелската територия.
“Хамас” претърпя тежък удар. Но ако се наложи, ние сме готови да нанесен нов удар”, каза Барак.
Междувременно въоръжени палестинци са открили стрелба срещу израелски войници в района на контролно-пропускателния пункт „Кисуфим” с Ивицата Газа. Избухнала е престрелка, като не се съобщава за пострадали.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Отново напрежение в Ивицата Газа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди