изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:51 EEST
Антон Сираков напуска официално "Атака"    
Политика София. Един от създателите на политическа партия "Атака" и доскорошен заместник-председател Антон Сираков заяви в интервю за Агенция „Фокус”, че напуска официално партия. Сираков обясни, че днес е изпратил заявлението си за напускане в централата на партията в електронен вид, а утре ще го изправи и на хартиен носител. На въпрос дали от „Атака” ще бъдат изненадани от напускане му, Сираков каза следното:

„Да, донякъде с облекчение, защото прощавайте, ама с нищожния интелектуален потенциал, който им остана, не биха могли да се справят с мен със собствени сили и затова им помагам”.
Сираков е категоричен, че политическата формация под ръководството на Волен Сидеров работи срещу идеите, в името на които е създадена – "защита на националния интерес с действия, а не с тяхната имитация".

Агенция „Фокус” припомня:
На 22 декември 2008 г. в НДК се проведе 4-тият национален събор на партиятаа, на който Сираков не беше преизбран в ръководството на партията. Тогава делегатите преизбраха с пълно мнозинство Волен Сидеров за лидер на партията. Само Антон Сираков беше против избора му.
„Търговската марка „Атака” е регистрирана на името на Волен Сидеров,” заяви тогава Сираков и каза още, че партийният официоз вестникът „Атака” и издателство „Бумеранг” е собственост на съпругата на Волен Сидеров и неговия тъст. „Партийният официоз на партията не би трябвало да е в зависимост от едно семейство, пък и дори това семейство да се счита за свято”, категоричен бе тогава Сираков.
Галина ДИМОВА

НДТ ПРИПОМНЯ: Антон Георгиев Сираков е роден на 24.05.1952 г. в гр. Кюстендил. Завършил е тогавашната Политехническа гимназия "Димитър Каляшки" в гр. Кюстендил и Юридическия факултет на СУ "Свети Климент Охридски”. До 1990 година е работил като юрисконсулт и съдия-изпълнител. От 1990 година е адвокат. Офицер е от запаса (сега „резерва”) на Българската армия. Женен, с две деца. Заместник-председател е на политическа партия Атака.

Eдин от създателите на ”Атака” напуска партията
01 февруари 2009 / News.dir.bg
Един от създателите и доскорошен заместник-председател на "Атака" Антон Сираков заяви, че напуска официално партията.
Сираков обясни, че днес е изпратил заявлението си за напускане в централата на партията в електронен вид, а утре ще го изправи и на хартиен носител, съобщи Фокус.
На въпрос дали от „Атака” ще бъдат изненадани от напускане му, Сираков каза следното: „Да, донякъде с облекчение, защото прощавайте, ама с нищожния интелектуален потенциал, който им остана, не биха могли да се справят с мен със собствени сили и затова им помагам”.
Сираков е категоричен, че политическата формация под ръководството на Волен Сидеров работи срещу идеите, в името на които е създадена – "защита на националния интерес с действия, а не с тяхната имитация". На 22 декември 2008 г. в НДК се проведе 4-тият национален събор на партията, на който Сираков не беше преизбран в ръководството на партията.
Тогава делегатите преизбраха с пълно мнозинство Волен Сидеров за лидер на партията. Само Антон Сираков беше против избора му. „Търговската марка „Атака” е регистрирана на името на Волен Сидеров,” заяви тогава Сираков и каза още, че партийният официоз - вестникът „Атака” и издателство „Бумеранг” е собственост на съпругата на Волен Сидеров и неговия тъст. „Партийният официоз на партията не би трябвало да е в зависимост от едно семейство, пък и дори това семейство да се счита за свято”, категоричен бе тогава Сираков.


 

 


Сходни връзки

Антон Сираков напуска официално "Атака" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди