изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:27 EET
УБИТ Е 64-ГОДИШЕН ПЕШЕХОДЕЦ ОТ ГУРКОВО    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ:  През изминалите две   денонощия  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  са регистрирани шест  престъпления и произшествия.

 

1. На 01 февруари 2009 година, в РУ на МВР – Ген.Тошево е получено съобщение за това, че в с.Пчеларово, общ.Ген.Тошево неизвестно лице, чрез взлом е влязло в частен дом и  е извършило кражба на метална стълба, две лозарски помпи, инструменти и други вещи.

По случая работят служители на РУ на МВР –Ген.Тошево. Провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.

Образувано е досъдебно производство.  

 

2. На 01 февруари 2009 година, във Второ РУ на МВР – Добрич е получен сигнал за това, че на 31/01 февруари 2009 година, неизвестно лице е взломило три от  стъклата на лек автомобил “Пежо 405”, паркиран на територията на с.Смолница, общ.Добричка. От автомобила няма извършена кражба.

 Служители на Второ РУ на МВР Добрич провеждат оперативни меорприятия за установяване и задържане извършителя на деянието      Образувано е досъдебно производство.

           

Шест пътно - транспортни произшествия са констатирани през изминалите две денонощия на територията на област Добрич.  Пътните инциденти са станали в гр.Добрич /2/ и на територията на общините Добричка /2/,  и Балчик /1/.

 

На 31 януари 2009 година, около 01,30 часа, по ул.”Поп Богомил” в гр.Добрич, е възникнало пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил “Фиат”, управляван от 21 – годишен водач от гр.Добрич с инициали Ж.Г. е напуснал платното за движение и се блъснал в крайпътно дърво. В резултат на пътното произшествие, водачът на автомобила е получил фрактура в областта на левия крак. Настанен е за лечение в МБАЛ –Добрич. Няма опасност за живота му. По моторното превозно средство са нанесени значителни материални щети.

Местопроизшествието е посетено от дежурен екип на Първо РУ на МВР - Добрич. По надлежня ред на Ж.Г. е взета кръвна проба.

 

На 01 февруари 2009 година, около 18.00 часа, по  главен път Е-87, в отсечката между гр.Балчик и гр.Каварна, е възникнало пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил марка “Опел”, управляван от Т.Д./65г./ от гр.Генерал Тошево е блъснал 64 - годишен пешеходец от с.Гурково, общ.Балчик, с инициали Д.С.. Пристигналият в района на произшествието екип на бърза медицинска помощ при МБАЛ – Балчик е установил, че пешеходецът е починал на място. Трупът му е изпратен в катедра “Съдебна медицина” – Добрич. При пътното произшествие, водачът на автомобила е получил фрактура в областта на лявата ръка. Настанен е за лечение в МБАЛ –Добрич.

Причините довели до възникването на пътно – транспортното произшествие се изясняват в условията на досъдебно производство.

 

На 02 февруари 2009 година, около 01.30 часа в гр.Ген.Тошево, от полицейски автопатрул на РУ на МВР – Ген.Тошево е установен 37 – годишен водач от гр.Добрич  с инициали С.П., управлявал лек автомобил”Пежо” след употреба на алкохол над 1.2 промила алкохол. Цифровата индикация на техническото средство с което е изпробвано лицето е отчела  2.31 промила алкохол в издишвания от него въздух. Водачът отказва кръвна проба. Задържан е за срок от 24 часа в РУ на МВР – Ген.Тошево.

По случая е образувано бързо досъдебно производство.

 

         През  двете денонощия звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич  са участвали в гасенето на   четири пожара, възникнали съответно в гр.Добрич/2/, гр.Каварна/1/ и в с.Батово, общ.Добричка/1/.

 

            1.На 31 януари 2009 година, в 15.32 часа в РС”ПБС” – гр.Каварна е получено съобщение за възникнал пожар в кухненско помещение на частен дом на територията на гр.Каварна

            Пожарът е погасен от дежурен екип на РС”ПБС” – Каварна. В резултат на пожара са нанесени известни материални щети по обзавеждането на кухнята/ облицовъчен плот, ел.готварска печка и др./.

            Пожарът е в резултат на неправилно ползване на ел.нагревателен уред.

 

            2.На 01 февруари 2009 година, около 10.25 часа в “Пожарна безопасност и спасяване” – гр.Добрич е получено съобщение за възникнал пожар в газова бутилка към отоплителна печка в апартамент в  ЖК”П.Сарийски” в гр.Добрич

Пожарът е погасен от дежурен екип на Първа РС “ПБС”. В резултат на пожара е унищожен вентила на газовата бутилка. При пожара  обгаряния по ръката и лицето  е получила 54 – годишната собственичка на жилището. Транспортирана е до ЦСМП – Добрич. Спасено е жилщето.

Пожарът е в резултат на възникнала техническа неизправност във вентила на бутилката.                                                                                                          

02 февруари 2009 година                                            ОД на МВР - ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

УБИТ Е 64-ГОДИШЕН ПЕШЕХОДЕЦ ОТ ГУРКОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди