изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:08 EEST
Край на свободните часове в училище    
Образование
Учениците да нямат свободни часове, когато учителят по съответния предмет отсъства – такава специална програма на образователното министерство ще стартира от тази година, съобщи министър Даниел Вълчев. Целта е винаги да се осигурява заместване и да не се губи учебен материал, уточни вицепремиерът, цитиран от Дарик.


Това е само една от трите нови програми на ведомството. По втората програма на образователното министерство ще се финансират българските училища зад граница, което се прави за първи път. За това са заделени 5 милиона лева. Третата програма е за сигурността в школата, отбеляза Вълчев.
„Средствата ще бъдат за купуване на камери, главно в общите части и входовете на училищата, но също така в 6000 стаи с възможност за следене какво става в стаите при изпитна обстановка”, обясни Вълчев.
На въпрос как ще се процедира през втория учебен срок с безплатните закуски на учениците, министърът отговори: „Увеличили сме радикално, с близо 70%, средствата тази година. Заделени са около 28 млн. лева. Ако се окаже, че не са достатъчни, ще намерим съответен резерв и ще прехвърлим допълнително средства на общините”.
Даниел Вълчев остана изненадан от твърдението, че към декарите земя, които в началото на миналата седмица показа на вътрешния министър Михаил Миков като подходящи за строеж на полицейско управление в Студентски град, има реституционни претенции: „Ние не сме информирани за такова нещо, но както върви в България, изглежда към всяка педя земя има реституционни претенции”.  dir.bg
 


Сходни връзки

Край на свободните часове в училище | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди