изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:58 EEST
И ПЧЕЛАРИТЕ НАСТОЯВАТ ЗА ЕВРОСУБСИДИИ    
НовиниЗа преки субсидии от 15 евро на кошер настояват пчеларите, съобщи Християн Христов - председател на структурата в Добрич на Български пчеларски съюз 1899.

Досега българските пчелари са получавали помощи за килограм експортиран мед, но и те са спрени. Сега те настояват да бъдат субсидирани за регистриран кошер, както колегите им в Чехия и Испания.
Отговора, който браншът получава сега от земеделското министерство, бил да кандидатстват с проекти по програмата за развитие на пчеларството.  Настояваме за преки субсидии за пчелно семейство, заяви Христов.
Ако това не се случи, много от пчеларите у нас са обречени още тази година. Причината е, че продукцията им се продава на цени от 3,80 - 4 лева за килограм, което е почти на себестойност. За количества под половин тон цената дори пада на 3,10 лева за килограм, което поставяло оцеляването им под въпрос. През март и април предстои да се проведе курс за обучение на млади и начинаещи пчелари. Партньори по него са Български пчеларски съюз 1899 и Българска селскостопанска академия.
 


Сходни връзки

И ПЧЕЛАРИТЕ НАСТОЯВАТ ЗА ЕВРОСУБСИДИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди