изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:36 EEST
УВЕЛИЧИХА АРЕСТА НА ШЕФА НА “ДАЛИС”    
Ред и сигурност50-годишният Стоян Йорданов Стоянов, който е собственик на заведението “Далис”, ще продължи да търка нара в ареста.

Това стана ясно, след като окръжните магистрати в Добрич не уважиха жалбата му срещу отказа на Районен съд - Добрич да измени взетата спрямо него най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража". Той е привлечен да отговаря за две тежки умишлени престъпления против личността. Арестът му е постановен първоначално на 7 ноември м. г. от Добричкия районен съд.

Стоян Стоянов е разследван за предоставяне на помещения в заведението му на различни лица за полови сношения или блудствени действия с користна цел. Той е принуждавал със сила и заплахи непълнолетни момичета и млади жени да проституират, като предварително вземал платената от „клиента” сума, а през лятото пращал девойките да проституират по Черноморието. Стоянов е реабилитиран по две стари осъждания за вещно укривателство и кражба. Срещу него се води  друго досъдебно производство от 2000 г. Завършил е средно образование, разведен.

Вчера защитата му помоли съда да измени в по-лека наложената на обвиняемия мярка за неотклонение. Посочено бе тежкото му здравословно състояние и, че няма опасност да извърши друго престъпление и да повлияе на досъдебното производство, защото свидетелите вече са разпитани.

Прокуратурата обаче се противопостави, че е възможно той да повлияе на свидетелките, които са били зависими от него, когато е извършил престъплението.

Тричленният състав на Добричкия окръжен съд взе под внимание, че Стоян Стоянов е подсъдим за тежки умишлени престъпления против личността, а събраните доказателства водят до обосновано предположение, че той е техен извършител. Съдът отчете наличието на висящо производство срещу него и негативните данни за личността му. Съдът прецени, че представената пред първата съдебна инстанция медицинска експертиза не сочи необходимост от болнично лечение на задържания, нито обуславя промяна на наложената му мярка за неотклонение. 

С тези мотиви бе потвърдено определението на първоинстанционния съд като обосновано и законосъобразно. Актът на Добричкия окръжен съд е окончателен и не подлежи на обжалване. НДТ

 


Сходни връзки

УВЕЛИЧИХА АРЕСТА НА ШЕФА НА “ДАЛИС” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди