изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:18 EET
Доживотен затвор за създателя на бизнесцентъра в Шанхай, осъден за корупция    
Китай

Кан Хуейцзюн е бил и заместник-кмет на района Пудун от 1993 г. до 2004 г. и през този период получил подкупи на стойност 5,9 млн. юана (862 хил. щатски долара)



Създателят на бизнесцентъра на Шанхай беше осъден на доживотен затвор заради взимане на подкупи, предаде Ройтерс.

Петдесет и една годишният Кан Хуейцзюн е бил директор на компанията "Луцзяцзуй груп", която облагороди район в шанхайския квартал Пудун.

Сега в този район, носещ името на компанията, се издигат най-високите небостъргачи на Шанхай. Там са и офисите на редица банки и фондовата борса. Именно тази част на града, превърната от блатиста местност в луксозно сити, прави от Шанхай финансовата столица на Китай.

Кан е бил и заместник-кмет на района Пудун от 1993 г. до 2004 г. През този период той е получил подкупи на стойност 5,9 млн. юана (862 хил. щатски долара).

Подкупите не са били изплащани директно на Кан, а на неговата съпруга Ван Сяоцин, която бе осъдена 5 години затвор за корупция.

В последните няколко години Шанхай беше разтърсен от поредица от подобни корупционни скандали, в които бяха замесени представители на Комунистическата партия.

netinfo.bg
 


Сходни връзки

Доживотен затвор за създателя на бизнесцентъра в Шанхай, осъден за корупция | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Дава под наем Офис, полуобзаведен, 4 работни помещения, Център, София, 100 кв.м.
Автор: Anonymous да 2009-02-04 @ 10:31 EET

Браво на китайците! В България крадат стотици пъти повече, продават и предават държава и народ и после четем какви имоти продават и купуват и колко са велики. Демокрацията е преди всичко с всеки ден народът да живее по-добре и да не го крадат тези, на които е гласувал довмерие.

Доживотен затвор за създателя на бизнесцентъра в Шанхай, осъден за корупция
Автор: Anonymous да 2009-02-04 @ 11:06 EET
Вижте, това е много хитра имперска политика. Дават възможност на някои велможи за самоуправство, обаче когато се опитат да кривнат от правия път, т.е. натрупат капитал, за да станат опасни за властта, тя си ги "обработва" както е необходимо. Това, че не са го разстреляли означава, че просто са му забили един шамар и са си го прибрали "на топло", за да го ползват за още нещо. Кой ще ти е най-добрия приятел, освен този, който си спасил от смърт (доживотният затвор е един вид гражданска смърт). Е, верно ти си го затворил, ама и той не е невинен, я... :-Р Тази методика работи навсякъде, където има силно централизирана власт. Дори и в България може да работи, там където има добра структурна организация. :))))))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди