изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:05 EEST
ДРАМА СЪС СПРЕНИТЕ ПАРИ ПО САПАРД НЯМА    
НовиниТова заяви председателят на парламентарната подкомисия по усвояване на европейските фондове Радослав Иванов

Няма драма около спрените средства по програма САПАРД - каза вчера председателят на парламентарната подкомисия по усвояване на европейските фондове Радослав Иванов. Той посочи, че Министерството на земеделието и храните и Управителният съвет на фонд "Земеделие" ще направят възможното да се засили контролната дейност и да се преодолеят пропуските. Р. Иванов подчерта, че до края на годината по програма САПАРД трябва да се усвоят 123 млн. евро, а спрените в понеделник средства са 155 млн. лв. Според него, няма основание за драма, тъй като спрените средства могат да се покрият и с национални средства.
Има депозирани и одобрени проекти по програмата за развитие на селските райони на стойност 140 милиона лева. Има уверение, че предстои да стартират и остатъчните мерки по програмата в най-скоро време.
"Ако теглим чертата за първите две години от членството ни в ЕС, ще видим, че има рязък скок в развитието на земеделието ни" - подчерта още Иванов.
 


Сходни връзки

ДРАМА СЪС СПРЕНИТЕ ПАРИ ПО САПАРД НЯМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди