изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:33 EEST
НАПЛИВ ОТ КАНДИДАТИ ДА ПРОЕКТИРАТ РЕГИОНАЛНОТО СМЕТИЩЕ    
НовиниИзтече крайният срок за подаване на оферти от кандидатите да участват в конкурса за проектиране на регионалното депо за твърди битови отпадъци в с. Стожер.

Бяха подадени пет оферти. Сред кандидатите да проектират депото на общините от Добричка област има и чуждестранна фирма, научи НДТ.
Очаква се проектирането да бъде завършено за срок от три месеца. То ще бъде финансирано с безлихвен заем от ПУДООС към МОСВ до 600 000 лева. След последващо съгласуване с РИОСВ и МОСВ и получаване на комплексно разрешително, ще бъде подготвен проектът, с който Сдружение "Регионално депо за ТБО в с. Стожер" ще може да кандидатства за финансиране по Оперативна програма "Околна среда". Най-вероятно това ще стане в началото на 2010 г. Предварителните разчети сочат, че изграждането на депото ще струва около 15 милиона евро, съобщи вчера кметът на Добрич Детелина Николова, която е и председател на сдружението. Според нея, няма опасност община Добрич да има проблеми с депонирането на битовите отпадъци до изграждането на регионалното депо, тъй като сметището в с. Богдан има изградена нова клетка, която ще може да поеме сметта на Добрич през следващите години. Д. Николова не изключва вероятността община Добричка да потърси възможност за депониране на отпадъците си в Богдан.
 


Сходни връзки

НАПЛИВ ОТ КАНДИДАТИ ДА ПРОЕКТИРАТ РЕГИОНАЛНОТО СМЕТИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди