изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:04 EET
ДОБРИЧ ВЕЧЕ ИМА ЧЕРНОМОРСКА ВИЗИЯ    
НовиниНа пресконференция вчера в Министерството на регионалното развитие и благоустройството бяха представени резултатите от холандско-българския проект "Моят бряг" за изработване на визия и управленски план за интегрираното развитие на българското Черноморие.

Проектът представя четири черноморски визии - за Добрич, Странджа, Бургас и Варна, и три управленски плана - регионална устройствена схема за интегрирано управление на крайбрежието за Добрич, стартиране на устройствен план за Бургас и идентификация на проекти за Странджа. За региона на Варна е подготвено Интегрирано морско устройствено планиране в рамките на Морската рамкова директива.
При реализирането на проекта е използван напълно нов подход, основан на Препоръките на ЕС за интегрирано управление на крайбрежните зони. Той предвижда привличането на заинтересованите страни на много ранен етап във всеки проект, което гарантира ангажираността на съответните заинтересовани на всички нива.
Проектът "Моят бряг" за визия и стратегия за интегрирано управление на българското Черноморие започна в началото на 2007 г. Стойността му е 400 000 евро, като финансирането е от холандското правителство.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ВЕЧЕ ИМА ЧЕРНОМОРСКА ВИЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди