изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:20 EEST
“Российская газета”: Обединени сили    
НовиниМосква. Лидерите на страните от Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС) взеха решение за създаването на Колективни сили за оперативно реагиране. Те ще бъдат използвани за отразяването на военна агресия, провеждането на специални операции за борба с международния тероризъм и екстремизъм, транснационалната организирана престъпност, наркотрафика, а също така за ликвидация на последствията при извънредни ситуации, пише днес “Российская газета”.

“Всички присъстващи са съгласни с необходимостта от взимането на това решение”, кратко коментира Дмитрий Медведев. А арменският лидер Серж Саркисян допълни, че създаването на общите сили е насочено към укрепване на военния ресор на организацията.

ОДКС одобри създаването на сили за бързо реагиране
04 февруари 2009 | 13:19 | Агенция "Фокус"
Москва. Лидерите на страните-членки на Организацията на Договора за колективна сигурност – ОДКС, съгласуваха и подписаха проекторешение за формиране на колективни сили за оперативно реагиране, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се изявление на руския президент Дмитрий Медведев. “Ние съгласувахме проекторешение за формиране на колективни сили. Всички бяха единодушни, че този въпрос трябва да бъде решен”, каза Медведев.
По-рано неговият помощник Сергей Приходко отбеляза, че “тези сили ще се използват за отразяване на военна агресия, за провеждане на специални операции за борба с международния тероризъм и с насилствените прояви на екстремизъм, както и за ликвидиране на последствия от извънредни ситуации”.
В ОДКС, пояснява агенцията, членуват Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Русия и Таджикистан.
Дмитрий Рогозин: В Киргизстан може да бъдат разположени сили за оперативно реагиране на ОДКС
04 февруари 2009 | 11:32 | Агенция "Фокус"
Москва. Руският постоянен представител в НАТО Дмитрий Рогозин заяви, че военната база “Манас” в Киргизстан може да бъде използвана от силите за оперативно реагиране на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС) при затваряне на американската база в тази република, съобщава Интерфакс. “Ако бъде взето такова решение, то ще бъде изключително важна стъпка за даване на консолидиран отговор на новите заплахи от юг”, каза Рогозин. Той отбеляза, че на сесията на Съвета за колективна сигурност на ОДКС в Москва днес ще се разгледа въпроса за създаване на колективни сили за бързо реагиране.
“Това е свързано с нарастващата военна заплаха, идваща от конфликтните зони на Афганистан и на Пакистан, и с разпространението на екстремистки организации и техни клонове в страните от Централна Азия”, добави той.
ИТАР-ТАСС: Николай Бордюжа остава генерален секретар на ОДКС
04 февруари 2009 | 09:52 | Агенция "Фокус"
Москва. Съветът на външните министри на страните-членки на Организацията на договора за колективна сигурност ( ОДКС) удължи мандата на настоящия генерален секретар на организацията Николай Бордюжа, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на изявление на говорителя на външното министерство на Русия Андрей Нестеренко.
Първите дипломати днес подписаха процедурно решение, което се внася за разглеждане на сесията на съвета за колективна сигурност на ОДКС. “В решението се съдържат няколко точки, които ще бъдат обсъдени”, заяви Нестеренко. “В частност това е бюджетът за тази година, решението на въпроса за избирането на нов секретар и сроковете за провеждане на нова сесия на ОДКС”, отбеляза той, добавяйки, че “страните взеха решение действащият секретар на организацията Николай Бордюжа да остане на поста си”.
В ОДКС членуват Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Русия и Таджикистан, добавя агенцията.

 


Сходни връзки

“Российская газета”: Обединени сили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди