изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:53 EEST
Арестуваха легендарния Чичо Цък    
Ред и сигурност
37-годишният Радослав Цукровски, известен като автокрадец №1 на България, е бил задържан при съвместна операция на сектор “Престъпления, свързани с моторни превозни средства” и отдел “Полицейско разследване” при СДВР, съобщиха от МВР.


Този път Цукровски, който е познат най-вече с прякора си Чичо Цък, укрил в гараж в столичния кв. “Лозенец” противозаконно отнет “Фолксваген Пасат”. Повдигнато му е обвинение по чл. 215 от Наказателния кодекс за кражба и е приведен в Софийския централен затвор за излежаване на присъда.
Радослав Цукровски e­ роден на 20 ноември 1971 г. в София. През 1995 г. е обявен за автоджамбазин №1 заради повече от 50 висящи дела в цяла България. Майка му Димитринка Цукровска е програмистка в електронноизчислителния център на КАТ. През януари 1995 г. е обвинен в отвличането на приятелката си Елена Москова, но по-късно обвиненията са оттеглени.
Няколко години по-късно Чичо Цък вече има над 80 висящи дела и само една присъда, но за друго - притежаване на фалшива шофьорска книжка.
Като юноша той започнал с лади и жигулита, но сега е виртуоз в отварянето на БМВ-та, мерцедеси и поршета. Известен е като Чичо Цък заради майсторлъка си да отваря за 8 секунди БМВ и за 4 минути "Мерцедес" с последен модел аларма.
Използва специална "лапа", имитация на ключ от стомана. Често кара колите, докато ги удари, и ги захвърля. Говори се, че е достигнал до маниакалност в занаята. Преди години открадна дори мотоциклета на тогавашния говорител на КАТ Георги Игнатов. Десетки пъти е арестуван в София, Пловдив, Варна и Шумен, няколко пъти бе обявяван за национално издирване.
Цукровски дори успя да избяга от Трето РПУ в Пловдив, няколко часа след арест за автокражба. Полицаи разказаха, че отключил с телче от дръжката на слънчевите си очила белезниците, захванати за ръката му и радиатор в коридора на РПУ-то.
През септември 2002 г. Чичо Цък бе осъден на 10 години затвор заради кражба на луксозен "Нисан" на гръцки гражданин. Върховният касационен съд обаче отмени решението.  dir.bg
 


Сходни връзки

Арестуваха легендарния Чичо Цък | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди