изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:56 EEST
Викове се чуват от запис на разпита на Куцаров    
Новини
Аудиозапис е запечатал разпита на 29-годишния Пламен Куцаров, проведен в сградата на бившата ГДБОП, няколко часа преди смъртта на заподозрения като съучастник в отвличания.
Това съобщи bTV, като се позова на свои източници.


След обиска в дома му, Куцаров и приятелката му са закарани в сградата на службата за Борба с организираната престъпност, където с тях са водени разговори в отделни стаи.
Според информацията за записа, който е специално разузнавателно средство, се чува, че Пламен Куцаров крещи. Твърди се, че разпитът е минал силово, като е провеждан от трима служители от сектора, който разследва отвличанията. Нито един от тези трима души не е сред обвинените вчера.
Те са оперативни работници, а не от групата за задържане и според очевидци от същия сектор, веднага след като станало ясно, че Куцаров е починал, са помолили високопоставен служител от техническата служба, която осъществява подслушването, за съдействие записът да бъде унищожен.
До този момент официална информация за това специално разузнавателно средство и начинът, по който е проведен разговора с Куцаров преди детектора на лъжата, няма. Той почина на 21 януари, след като бе задържан от спецполицаи и бе разпитан. Във вторник МВР образува осем дисциплинарни производства срещу служители на ведомството, които са участвали с акцията. Според приятелката на Куцаров спецполцаите са му сложили качулка още при обиска в дома им по-рано същия ден. Освен това обаче се установи, че в полицейския автомобил той е бил принуден да стои приведен напред с белезници на гърба, като има информация, че един от антимафиотите го е притискал силно по гърба, пише в. "24 часа".
При аутопсията е установено сериозно количество неразграден амфетамин е открито в черния дроб, урината и червата на Пламен Куцаров. Дрогата не е достигнала до кръвта и това дава основания да се предполага, че арестантът я е погълнал час преди смъртта си. Не е ясно дали той е носил наркотика, или му е бил даден от полицаите, които са го конвоирали през деня. DIR.BG
 


Сходни връзки

Викове се чуват от запис на разпита на Куцаров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди