изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:32 EEST
Баретата се издирва за 2 убийства и 3 стрелби    
Ред и сигурност
Златомир Иванов-Баретата се издирва за убийствата на Георги Нацев и Никола Иванов-Бобъра, както и за неуспешните опити за убийство на Антон Милтенов-Клюна, Радослав Велков-Темерута и Димитър Вучев-Демби.


Това сочат материалите на прокуратурата, съобщи Дарик. До момента Баретата и останалите петима от групата му, които се издирват, не са открити и не са се появили в прокуратурата, обясни заместник-градският прокурор Роман Василев.
Иванов има призовка за утре в 11 часа в Дирекция на полицията, получена от съпругата му, обясни адвокатът му Лъчезар Таков.
Според данните на прокуратурата и жалбата на Димитър Вучев-Демби, Златко Баретата се издирва като пряк извършител на стрелбата срещу Антон Милтенов-Клюна на 28 юни 2002 г. Тогава той бе прострелян от снайперист в къщата си в столичния квартал "Княжево". Баретата ще бъде обвинен и за убийството на Георги Нацев, бивш бодигард на Демби, който загина на 12 юни 2005 г. от бомбен атентат край Костенец. Тогава бе взривено аудито с охраната на Демби и Мартин Станков-Рашо (той е един от хората, които се издирват сега с Баретата - б.р.). Другото убийство, за което го търсят, е на наркодилъра Никола Иванов-Бобъра, който бе застрелян на 8 октомври 2006 г. с девет куршума в заведението „Амейзинг” в столичния квартал „Гоце Делчев”.
Златомир Иванов ще бъде обвинен и за стрелбата срещу Демби на 6 декември 2006 г. сутринта пред заведението „Скай лайн” в столичния квартал Симеоново, както и срещу Радослав Велков-Темерута същия ден пред Шесто РПУ в столицата.
Демби, който се отърва без наранявания при стрелбата, същата вечер бе задържан под стража по дело за грабеж на мобилен телефон и 400 лева.
Няколко месеца преди това, през февруари 2006 г., Демби бе арестуван именно поради информация за готвено покушение срещу Темерута и още двама души. Обвиненията срещу него се базираха на свидетелските показания на Велин Добрев –защитеният свидетел и по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови – Големия и Малкия Маргин.
В показанията си Велин Добрев твърди, че Демби му е поръчал убийствата на трима души, като мотивът му бил, че те готвели покушение срещу него. Трите мишени на Вучев били братята Балеви и Радослав Иванов-Темерута, които работели за столичен наркодилър – негов конкурент.
Демби искал разстрела на Темерута, защото той избягал от неговия лагер и започнал да пласира дрога за Пешо Щангата. На 24 февруари на Димитър Вучев е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". На 1 март 2006 г. Софийският апелативен съд постанови на Димитър Вучев-Демби мярка за неотклонение "подписка" във връзка с това обвинение.
Радослав Велков-Темерута пък бе издирван за избухнала бомба пред апартамент в блок 416 в кв. "Люлин" през февруари 2004 г., в който живееше заедно с родителите си 23-годишният Мирослав Пелтеков-Пелтека. Темерута остана няколко месеца в ареста. Той бе и основният свидетел по процеса срещу Антон Милтенов-Клюна.
През февруари 2006 г. анонимният свидетел Велин Добрев по делото за Маргините разказва пред разследващите, че Димитър Вучев-Демби е поръчал три убийства –на конкурентите си в наркобизнеса – братята Радослав и Теодор Балеви, както и на Радослав Иванов-Темерута. dir.bg
 
 
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Баретата се издирва за 2 убийства и 3 стрелби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди