изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:35 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото   денонощиe  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  са регистрирани три  престъпления и произшествия.

 

1. На 04 февруари 2009 година, в Първо РУ на МВР – Добрич е получено съобщение за това, че  неизвестно лице, чрез взлом е влязло в помещение за битови услуги, намиращо се в района на ул. “П.Р.Славейков” в гр.Добрич и  е извършило кражба на телевизор.

По случая работят служители на Първо РУ на МВР –Ген.Тошево. Провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.

Образувано е досъдебно производство.  

 

2. На същата дата в Първо РУ на МВР – Добрич е получен сигнал за това, че на 03 срещу 04 февруари 2009 година в гр.Добрич, неизвестно лице, чрез взлом е взлязло в заведение, намиращо се в района на ул.”Гоце Делчев”  и е извършило кражба на алкохол, цигари и кафе.

 Служители на Първо РУ на МВР Добрич провеждат оперативни меорприятия за установяване и задържане извършителя на кражбата.     Образувано е досъдебно производство по описа на Първо РУ на МВР Добрич.

           

Седем пътно - транспортни произшествия са констатирани през изминалото денонощие на територията на област Добрич.  Пътните инциденти са станали в гр.Добрич /2/ и на територията на общините Добричка /1/, Тервел/2/  и Балчик /2/.

 

На 05 февруари 2009 година, около 00.05 часа в гр.Тервел, от полицейски автопатрул на РУ на МВР – Тервел е установен 19 – годишен водач от с.Жегларци, общ.Тервел,  с инициали Г.Г., управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1.2 промила алкохол. Цифровата индикация на техническото средство, с което е изпробвано лицето е отчела  2.27 промила алкохол в издишвания от него въздух. Водачът отказва кръвна проба. Задържан е за срок от 24 часа в РУ на МВР – Тервел. Преди установяването на наличието на алкохол Г.Г. е участвал в пътно – транспортно произшествие с  материални щети.

Материалите по случая се подготвят за бързо досъдебно производство.

 

         През денонощието звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич  са участвали в гасенето на   един пожар

 

            На 04 февруари 2009 година, в 21.10 часа в РС”ПБС” – Балчик е получено съобщение за възникнал пожар във фургон, намиращ се във вилна зона край гр.Балчик.

            Пожарът е погасен от дежурен екип на РС”ПБС” – Балчик. В резултат на пожара са унищожени хладилник и пералня..

            Пожарът е предизвикан от възникнало късо съединение в електрическата  инсталация.

                                  

05 февруари 2009 година                                            ОД на МВР - ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди