изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:21 EEST
Бойко Борисов се срещна с президента на “Джърман Маршал Фонд” и водещи сенатори в САЩ    
НовиниВашингтон. Бойко Борисов се срещна с Грег Кенеди, президент на “Джърман Маршал фонд”, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. “Признание за вас е много високото ниво на срещите, които имате тук. Искам да Ви уверя, че всички хора, които работят с вас, ви чувстват като много близък приятел и партньор”, каза на Борисов Кенеди. Новините, които идват във Вашингтон от страната ви в последните години, не са добри. България се свързва само с корупция, мафия и проблемите, които има с ЕС, отчетоха от фонда.


“Джърман Маршал фонд” е една от най-влиятелните неправителствени организации в света, наследник на плана “Маршал”, чиято основна заслуга е възстановяването на Европа след Втората световна война.
“България е заслужила своето място на ключов партньор на САЩ. За нас трансатлантическата връзка е основен и основополагащ приоритет на ГЕРБ. Именно защото вярваме в нея, хора като вас са изключително важни за нас”, заяви лидерът на ГЕРБ. България стои здраво в ЕС, но вижда евроатлантическата общност като едно неразделно цяло. Това е нашата визия за пътя, който трябва да следват Европа и България, добави Борисов. Двамата отчетоха, че много усилия трябва да бъдат положени от всички партии и държави, за да бъде възстановен и издигнат на високо ниво имиджът на трансатлантическата връзка.
На среща с изпълняващата длъжността заместник държавен секретар Джуди Гарбер Борисов обрисува актуалната ситуация в България. И пред нея лидерът на ГЕРБ акцентира, че евроатлантическата ориентация е основен приоритет на партията. Борисов отчете, че за това са работили няколко поредни правителства. САЩ ценят България като стратегически партньор и занапред и искрено се надяват, че предстоящите избори у нас ще са честни, чисти и прозрачни.
В заключителната част на посещението си в САЩ Бойко Борисов се срещна с група сенатори - шефа на парламентарната група на демократите в сената Хари Рийд, сенатор Джон Енсайн, шеф на националния републикански сенаторски комитет и сенатор Едуард Кауфман от комисията по външна политика на сената. Принадлежащи на различни партии – демократи и републиканци. Американските сенатори проявиха жив интерес към геополитическата ситуация на Балканите и положението в България. Всички те изразиха готовност да подпомагат с влиянието си каузата на България в американския сенат и правителство. Сенатор Кауфман, който е дългогодишен съветник на настоящия вицепрезидент Джон Байдън, постави като приоритет за региона по-бързата енергийна интеграция.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Бойко Борисов се срещна с президента на “Джърман Маршал Фонд” и водещи сенатори в САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди