изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:24 EEST
Двама извършители на грабеж на възрастнн добричлии- влизат в затвора    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд призна за виновни 24-годишния Стоян Д. И. и 35-годишния Демир Хр. Кр. от Добрич, за извършен от тях като съизвършители и в условията на опасен рецидив грабеж на 74-годишен добричлия, като употребили сила и заплашване. Демир Кр. бе признат за виновен и за грабеж на 85-годишен мъж, сторен в съучастие с неустановено по делото лице

. Съдът постанови Стоян И. да изтърпи наказание от 7 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим. Демир Кр. бе наказан с 8 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим. Двамата са осъдени да заплатят солидарно обезщетение от 210 лв. за причинените имуществени вреди и 1500 лв. за неимуществени вреди, ведно със законната лихва, на конституирания като частен обвинител и граждански ищец 74-годишния мъж.

Добричкият окръжен съд оправда 31-годишния Николай А. Вл. от с. Божурово, община Добричка, като невиновен по повдигнатото му обвинение за съучастие в грабежа на 74-годишния добричлия.

Според обвинителния акт Стоян И., събудил около полунощ на 28.03.2008 г. възрастен мъж, с който се познавали и помолил да ползва домашния му телефон. Докато се правел, че говори по него, съучастниците му се прехвърлили през прозореца в къщата на домакина. Демир Кр. го повалил на леглото и със сила и заплахи поискал парите му. Пострадалият успял да даде 210 лв., оставени на етажерка над леглото. На 18.03.2008 г. Демир Кр. отнел 2 лв. от друг възрастен човек.

В последната си дума тримата подсъдими не се признаха за виновни за деянията, за които са обвинени. 

Стоян И. е осъждан четири пъти за престъпления против собствеността и грабежи и срещу него се водят други досъдебни производства. Той е завършил начално образование образование, неженен, не работи.

Демир Кр. е осъждан и срещу него се водят две други досъдебни производства. Той е завършил начално образование, неженен, има 2 деца.

Николай Вл. е осъждан 6 пъти и е излязъл от затвора през октомври 2007 г. Завършил е начално образование, неженен, има 4 деца, не работи.

 

 

06.02.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 

ЗАДЪРЖАХА ПОД СТРАЖА СЪУЧАСТНИК В ГРАБЕЖ

 

Добричкият окръжен съд задържа под стража съучастник в кражба

 

СИНЪТ НА ЙОРДАН ИВАНОВ, ДЪРЖАН В КЪЩА В БОЖУРОВО

 

32-ГОДИШЕН БЛЪСНА ПЕШЕХОДКА И СЕ СКРИ ПРИ РОДНИНИ ВЪВ ВАРНА

 


Сходни връзки

Двама извършители на грабеж на възрастнн добричлии- влизат в затвора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди