изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:35 EEST
Най-високите актриси в шоубизнеса    
Любопитно

От години съществува схващането, че високите жени в киното са рядкост и могат да имат успех само по модните подиуми. След малко проучване установихме, че това всъщност изобщо не е вярно и високите жени са преобладаващите актриси. Предлагаме ви нашата класация на 25 известни и по-малко известни холивудски високи жени. 



 

Бриджит Нилсън - 185 см

Става известна след 1985 г., с филмите си "Червената Соня" и "Роки 4", а после става и съпруга на актьора Силвестър Сталоун за известно време. През 1986 г. си партнира пак с него във филма "Кобра". Разделят се година по-късно.

 

Ума Търман - 183 см

Американката успява да пробие главно благодарение на филмите на Куентин Тарантин. Първо участва в "Криминале", където получава и номинация за Оскар, а по-късно нашумява още повече с "Kill Bill".

Брук Шийлдс - 183 см

Възхода на филмовата кариера на модела започва с филма "Pretty Baby" от 1978 г.След близо 20-годишна кариера в киното тя остава най-добре позната с филмите " The Blue Lagoon", "Endless Love" и др.

Сафрон Бъроуз - 183 см

Красавицата е на 36 години и е взимала участие в продукции като "Троя", "Банковият обир", "Питър Пан", "Любовта в мен" и др. Прави филмовия си дебют през 1993 г. с "В името на Отца".

Джина Дейвис - 183 см

Въпреки, че е носителка на наградите Оскар и Златен Глобус. Джина започва кариерата си като модел. В киното тя дебютира с филма "Тутси" и пожънва тотален успех с ролята си в "Телма и Луиз". Участва още в "Бийтълджус", "Стюард Литъл", "Турист по неволя", сериала "Главнокомандващ" и др.

Алисън Джани - 183 см

Виждали сме я във филмите "Часовете", "Американска красавица", "10 неща, които мразя у теб", "Сестра Бети", "Търсенето на Немо", "Джун" и хитът "Лак за коса". Освен в киното, Алисън има и значителен брой участия и в театрални постановки.

Кристен Джонсън - 183 см

Актрисата е най-добре позната на българската публика с ролята си на Сали от комедийния сериал "На гости на третата планета". Виждали сме я още във "Семейство флинстоун: Вива рок Вегас", както и в комедията от тази година "Булчински войни".

Айша Тайлър - 183 см

Отново позната на българският зрител от телевизионната драма "Шепот от отвъдното". Виждали сме я още в хитовата поредица "24", както и в някои епизоди на "Приятели".

Бренда Стронг - 182 см

От 1985 г. до днес е участвала в над 95 продукции. Голяма популярност й носи ролята на Мери Алис Иънг, самоубила се домакиня, която разказва историята в сериала "Отчаяни съпруги".

 Фамке Янсен - 180 см

Хубавицата е родена в Германия и както много други в тази класация, първо се занимава с мода. Една от първите и изяви като актриса е участие в сериала "Стар Трек". Следват роли в големи продукции като "Х-Мен" поредицата, "Нито дума", "Аз, шпионинът", "Криеница" и др.

Сигърни Уивър - 180 см

Актрисата първоначално играе на Бродуей и едва 28-годишна се появява за първи път на екран във филм на Уди Алън. Успява да добие популярност с ролята си на лейтенант Рипли от легендарния хорър "Пришълецът". Актрисата е три пъти номинирана за Оскар и е притежателка на две статуетки Златен Глобус

Мариел Хемингуей - 180 см

Една от най-известните роли на американската актриса е във филма на Уди Алън "Манхатън". Иначе участва още в "Супермен 4: В търсене на мир", "Под родителски контрол" и др. Пише автобиографична книга, в която разказва за "проклятието над рода Хемингуей".

Никол Кидман - 179 см
Трудно е да се опище с няколко думи такава брилянтна актриса. След като се разделя с Том Круз, Кидман става съпруга на Кейт Урбан. Последните й филми са "Австралия", "Златният компас", "Весели крачета" и др. Носителка е на награда Оскар и още три Златен Глобус.

Тилда Суинтън - 179 см

Започва филмовата си кариера през средата на 80-те години на миналия век. Днес е една от най-емблематичните актриси на своето време с роли във филми като "Изгори след прочитане", "Любопитният случай на БенджаминБътън", "Майкъл Клейтън", "Константин", "Хрониките на Нарния", "Адаптация", "Плажът" и др.

Гуинет Полтроу - 178 см

Първоначално става известна като любовница на Брад Пит през ранните години на 90-те, но след като печели Оскар за ролята си във "Влюбеният Шекспир" мнението на публиката се променя. Известна е още с ролите си в "Перфектно убийство", "Седем", "Талантливият мистър Рипли" и др.

Мини Драйвър - 178 см

Първата голяма роля на актрисата е във филма „Circle of Friends", където напълнява с близо 10 килограма за ролята си. Играе във филма за Джеймс Бонд "The Golden Eye", след което прави една от най-запомнящите й се роли във филма "Добрият Уил Хънтинг". Играе още в "Фантомът от операта", озвучава анимацията "Тарзан" и др.

Мира Сорвино - 178 см

Първоначално поема малко незначителни роли в телевизионни сериали като получава първата си филмова роля в гангстерската лента "Amongst Friends" през 1993 г. Това и докарва покани от други големи продукции. Така я открива Уди Алън и я кани да участва във "Mighty Aphrodite", за която роля тя печели и Оскар на възраст от 29 години.

Манди Мур - 178 см

По-известна като певица, Манди добива популярност и в света на киното с филма "Незабравимата". Така тя получава роли в други два тийнейджърски филма "Спасение!" и "Американски мечти", озвучава анимацията "Братът на мечката 2" и др.

Мишел Форбс - 178 см

Първите й стъпки в шоубизнеса са отбелязани от малки роли в сериала "Стар Трек". Доказвайки своя талант актрисата получава роля в хита от 1993 г. "Калифорния" и играе в популярния сериал "24". Очаква се Форбс да се появи и в новата част по филмовата поредица "Хрониките на Ридик".

Наташа Хенстридж - 178 см

Започва кариерата си като манекенка в Париж, но това бързо се променя след като е получила нужното й признание и приема роля в научнофантастичния екшън "Видове". Гледали сме я още в "Максимален Риск", "Алея за кучета", "Девет ярда", "Неочакван обрат" и др.

Александра Пол - 178 см

Актрисата е участвала в над 60 продукции, в които една от най-значителните е документалния филм спечелил множество награди "Кой уби електрическата кола?". Участва още в сериала "Спасители на плажа" и филма "True Loved". Многократно играе лесбийски роли, за да подкрепи морално своята хомосексуална сестра.

Пета Уилсън - 178 см

Най-значителна за кариерата й става ролята в сериала "Никита", позната от родния ефир. Малко по-късно тя получава важни роли в киното като в "Джо и Макс", "Лигата на необикновенните" и др. Австралийката първоначално работи като модел, но винаги мечтае да бъде актриса.

Чарлийз Терон - 177 см

Израстнала в Африка и бореща се с неволите на живота Чарлийз получава първата си холивудска роля в ужаса "Децата на ревицата 3". Виждаме я в "Адвокат на дявола", "Могъщият Джо Янг", "Знаменитости" на Уди Алън, "Правилата на дома", "Италианска афера" като печели Оскар за ролята си в "Чудовище".

Рейчъл Грифитс - 177 см

Започва кариерата си през ранните години на 90-те и играе главно в телевизионни продукции. По-късно я виждаме в култови филми като "Дрога" с Джони Деп и "Улични танци". Участва в сериала "Два метра под земята ООД".

Мелани Грифит - 176 см

Въпреки бурния си живот, наркомания и алкохолизъм, до честа смяна на съпрузите си, Мелани дебютира в киното през 1975 г. с филма "Нощни Действия". Играе във филма "Работещо момиче", "Лолита" и др. Преди няколко години успява да дебютира и на театралната сцена на Бродуей. Номинирана е веднъж за Оскар и печели награда Златен Глобус.

По 175 см са Анджелина Джоли, Камерън Диаз, Елизабет Хърли, Дженифър Хъдсън, Джулия Робъртс, Джесика Бийл, Кейти Холмс и др.

http://lifestyle.bg

 


Сходни връзки

Най-високите актриси в шоубизнеса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди