изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:53 EET
Убийствата в София през 2008 и 2009 година    
НовиниУбийствата в София през 2008 и 2009 година


Агенция „Фокус” припомня:

Убийствата в София през 2008 и 2009 година

2 февруари 2009 г.
40-годишният Емил Дамянов е с опасност за живота след като е прострелян с осем куршума в столичния квартал „Обеля”. Простреляният е криминално проявен. Името му се среща в полицейските хроники по случаи на изнасилване, въоръжен грабеж и незаконно притежание на оръжие. Стрелбата става малко преди 23:00 часа в блок 121 в столичния квартал. Според първоначалната информация на МВР нападателят е причакал жертвата във входа и е започнал да стреля по него. Друга версия гласи, че стрелбата е дошла след скандал между двамата мъже, които са се сбили във входа на блока. Жертвата е простреляна с осем куршума в различни части на тялото. Той е откаран в „Пирогов” с тежки огнестрелни рани и опасност за живота. Най-вероятно става въпрос за стрелба с пистолет „Макаров”.

24 януари 2009 г.
В столичния кв. "Надежда" е прострелян иракски гражданин, който живее у нас със статут на бежанец. М.Х. (32 г.) е нападнат около 22:50 ч. пред дома си в блок 623. Простреляният няма криминални регистрации в полицията. По непотвърдена информация е работил като охранител в заведението "Син сити". Раненият е откаран в "Пирогов", където е настанен в реанимация с опасност за живота.

22 януари 2009 г.
В столичния квартал "Люлин-9" малко след полунощ е прострелян 45-годишният Йордан Цонков, по-известен с прякора Джиджи. Той е застрелян в автомобила му "Мерцедес" с регистрационен номер СА 3957 АХ. Мъжът е убит на място. Инцидентът става близо до бл. 914.
В регистрите на МВР името му се свързва с множество кражби на автомобили и измами. Стреляно е през предното стъкло почти от упор, с автоматично оръжие, след което мъжът е загубил контрол над управлението, автомобилът се удря в стълб на уличното осветление и се преобръща на една страна. Убиецът продължил стрелбата и през страничното стълкло на шофьора.
Йордан Цонков има две фирми - "Панама 2005" ЕООД, която се занимава с търговско посредничество и "Айс М-Джи" ООД, където Цонков е съсобственик с 42-годишния Методи Борисов. "Айс М-Джи" се занимава с търговия с електроуреди и дребни домакински стоки.

17 декември 2008 г.
34-годишният криминално проявен Васил Патилов е убит в столицата. Той е прострелян на кръстовището на бул. „Сливница” и ул. „Одрин” и "Св. Св. Кирил и Методий" и умира на път за болницата. Според свидетели на престъплението, мъжът е бил в автомобила си „Мерцедес”, когато към него се е приближил мъж в тъмни дрехи и го е прострелял от упор.

29 ноември 2008 г.
38-годишният криминално проявен чужденец Башким Маруджаку е убит след като оказва съпротива на полицията и прави опит да стреля срещу полицаите. Маруджаку е издирван за убийство, извършено във Варна два месеца по-рано. При планирана полицейска операция той е засечен в столицата. При опит да се спаси от полицейското преследване отмъква кола като преди това изхвърля собственика й на улицата. Той умира от раните си близо до блок 44 в кв. „Толстой”.

8 септември 2008 г.
В столицата пред блок 37 на столичния булевард „Никола Вапцаров” са простреляни Владимир Казаков, който е криминално проявен и е осъждан по член 316, както и неговият приятел Калин Станчев.
Двамата мъже – Владимир Казаков и Калин Станчев са били простреляни около 20.35 часа.
На 14 септември е обявено, че криминалисти от СД на МВР са разкрили стрелеца. Потвърдена е основната версия, че причините за стрелбата са неуредени финансови отношения между извършителя и простреляните. Арестуваният е Мариян Копцев - на 33 години от София, който не е криминално проявен. Мъжът прави самопризнания и сътрудничи на разследващите полицаи да бъде открито оръжието на престъплението.

22 май 2008 г.
47-годишният счетоводител Петър Каменов е прострелян в кв. “Бъкстон”. През 2000 г. Петър Каменов е регистриран за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице. Той е извършвал и икономически престъпления.

7 април 2008 г.
Георги Стоев, автор на книги за подземния свят, е разстрелян на 7 април с един куршум в слепоочието. Стоев е автор на книгите ВИС, ВИС-2 и СИК. "СИК- книга първа" и "СИК-книга втора". В тях Стоев прави разкрития за живота на борческите групировки. Стоев е на 33 години, но е скъсал с борческите среди. Запознава се с писателя Христо Калчев и става негов анонимен съавтор.

6 април 2008 г.
42-годишният Борислав Георгиев е застрелян в жилищен блок в столичния квартал "Люлин" с два куршума в главата. Тялото на жертвата е намерено от съседи на площадка на партера в блока - между вратата на асансьора и тази на мазето. Георгиев се е прибирал, паркирал е колата си пред блока и най-вероятно убиецът го е причакал във входа.
Според една от версиите Георгиев е получил телефонно обаждане, че апартаментът му в "Люлин" е обран и той веднага потеглил да провери какво става. Борислав Георгиев бе изпълнителен директор на енергийната компания "Атоменергоремонт".
 


Сходни връзки

Убийствата в София през 2008 и 2009 година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди