изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:12 EEST
ПОРЕДНО ПОКАЗНО УБИЙСТВО В БЪЛГАРИЯ    
Новини 22-годишният Кирил Попов бе убит миналата вечер в столицата. Сигналът за стрелба на ул. "Родопски извор" в квартал "Борово" е подаден в 21,05 часа на телефон 166. На място полицаите са открили в лек автомобил Фолксваген „Лупо” прострелян и убит на място 22-годишният мъж. Пътуващият с него в колата 34-годишен Юлиан Манов е прострелян и настанен в института "Пирогов" с една огнестрелна рана и без опасност за живота.

 

Стрелбата е била с автоматично оръжие. На място са открити много гилзи. Стрелецът е бил един и е избягал с автомобил към бул. "България". До късно през нощта продължи работата на криминалистите по случая. На място дойде и пожарна, която да освети района. Вчера сутринта бе извършен и втори оглед на мястото на стрелбата. Близо 200 дози кокаин са били открити в дома на убития, съобщи "Дарик радио". Това е станало при претърсване в дома му.

Установено е, че Попов няма криминална регистрация. Другият мъж има една регистрация в полицията от 2002 година - за обсебване. Справка на Агенция „Фокус” в търговските регистри на АПИС показва, че Кирил Георгиев Попов е едноличен собственик на фирма „КГП” ЕООД. Той е съдружник с 50 процента участие във фирма „РЕВ 08” ООД и със същия процент във фирма „СПОРТШАНС” ООД. За другия мъж - Юлиан Манов, не са открити никакви данни в търговските регистри на АПИС.

 

Убийствата в София през 2008 и 2009 година

 

22 януари 2009 г.: В столичния квартал "Люлин-9" малко след полунощ е прострелян 45-годишният Йордан Цонков, по-известен с прякора Джиджи. Той е застрелян в автомобила му "Мерцедес" с регистрационен номер СА 3957 АХ. Мъжът е убит на място. В регистрите на МВР името на Йордан Цонков се свързва с множество кражби на автомобили и измами.

17 декември 2008 г.: 34-годишният криминално проявен Васил Патилов е убит в столицата. Той е прострелян на кръстовището на бул. „Сливница” и ул. „Одрин” и "Св. Св. Кирил и Методий" и умира на път за болницата. Според свидетели на престъплението, мъжът е бил в автомобила си „Мерцедес”, когато към него се е приближил мъж в тъмни дрехи и го е прострелял от упор.

29 ноември 2008 г.: 38-годишният криминално проявен чужденец Башким Маруджаку е убит след като оказва съпротива на полицията и прави опит да стреля срещу полицаите. Маруджаку е издирван за убийство, извършено във Варна два месеца по-рано.

8 септември 2008 г.: В столицата пред блок 37 на столичния булевард „Никола Вапцаров” са простреляни Владимир Казаков, който е криминално проявен и е осъждан по член 316, както и неговият приятел Калин Станчев. Двамата мъже са били простреляни около 20.35 часа. Дни по-късно е обявено че стрелецът - Мариян Копцев /33/ от София, е установен. Потвърдена е основната версия, че причините за стрелбата са неуредени финансови отношения между извършителя и простреляните.

7 април 2008 г.: Георги Стоев, автор на книги за подземния свят, е разстрелян на 7 април с един куршум в слепоочието. Стоев е автор на книгите ВИС, ВИС-2 и СИК. "СИК- книга първа" и "СИК-книга втора". В тях Стоев прави разкрития за живота на борческите групировки.

6 април 2008 г.: 42-годишният Борислав Георгиев е застрелян в жилищен блок в столичния квартал "Люлин" с два куршума в главата. Тялото на жертвата е намерено от съседи на площадка на партера в блока. Според една от версиите Георгиев е получил телефонно обаждане, че апартаментът му в "Люлин" е обран и той веднага потеглил да провери какво става. Борислав Георгиев бе изпълнителен директор на енергийната компания "Атоменергоремонт". НДТ/ Интернет

 

ХРОНИКА НА ПОКАЗНИТЕ УБИЙСТВА В БЪЛГАРИЯ 1993 г. – 2008 г.

 

Убийствата в София през 2008 и 2009 година

 


Сходни връзки

ПОРЕДНО ПОКАЗНО УБИЙСТВО В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди