изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:04 EEST
ДА СИ ОТКРАДНЕМ ВРЕМЕ БЕЗ ДЕЦАТА    
Любопитно Децата са най-прекрасното нещо в живота на всеки родител. След раждането им на тях отдаваме цялата си обич и се опитваме да им осигурим всичко, от което имат нужда. Добре знаем обаче, че с появата на децата животът ни напълно се променя. Колкото и да сте влюбени, идеалистичният свят за „нас двамата“ се променя безвъзвратно.

 

Не е толкова лесно да решите да избягате някъде само двамата, дори и за една вечер. Грижите и ангажиментите около децата заемат голяма част от времето и финансите и, макар да го правим с цялата си любов, понякога ни изтощава и ставаме изключително нервни.

За никого не е тайна, че в рутината на ежедневието и многото ангажименти, понякога започваме да губим интимността помежду си. Много двойки се оплакват, че в определен момент започват да се чувстват по-скоро като съквартиранти, отколкото като щастлива семейна двойка. Ако сте попаднали в подобна ситуация, не се плашете и не си мислете, че всичко помежду ви е тръгнало към лошо. Това е нормален етап от семейния живот, който застига повечето млади семейства, които все още се обичат силно, но сякаш са го позабравили. Време е да си откраднете време само за вас двамата. Без децата, без битови ангажименти, без финансови и професионални проблеми. Всяка двойка има нужда от мигове само за двамата. Така възвръща искрицата на отношенията си и се зарежда с енергия.

Преди всичко трябва да се научите да усещате нуждата от подобно „бягство“. Много от нас се вманиачават в ролята си на перфектна домакиня, майка и работохоличка. И забравят най-важното, че преди всичко са жени и в това има огромна наслада. Не е редно детето да се превърне единственото нещо, което окупира живота ви. Когато вечер си лягате, не само то има нужда от целувка и нежна дума. Мъжът до вас се е влюбил в чаровно момиче, с което са си прекарвали прекрасни романтични мигове, а сега вижда нервна и често разярена жена, която предпочита да изпере и сготви, отколкото да облече нещо секси и да се отпусне. Естествено е да имате напрегнати периоди, през които не си обръщате много внимание – нито на себе си, нито един на друг, но те не бива да са 100% от живота ви.

В подобни ситуации на помощ идват бабите и дядовците. Всички знаем колко досадни, но и колко полезни могат да бъдат. Те с удоволствие ще приемат мъника и ще го обграждат с любов и внимание. Няма нищо страшно в това и да намете детегледачка за няколко часа.

Опитвайте се да си устройвате вечеря само двамата поне веднъж седмично и да си открадвате по един романтичен уикенд всеки месец.

През заделеното ви време не мислете напрегнато как ли са децата, колко много пране се е насъбрало и че още в понеделник трябва да се платят сметките. Опитайте се да отпуснете съзнанието си и да се насладите на разтоварващите моменти. Ходете на места, където сте обичали да ходите преди, посетете любимите си заведения или просто се наслаждавайте един на друг в спалнята. Важното е да освободите съзнанието си и да мислите само за вас двамата, да си доставите удоволствие и да стоплите отношенията си.

 Никой не се съмнява, че децата са се превърнали в най-важните ви същества и ви липсват във всяка секунда, в която не са около вас. Времето, в което се отделяте от тях обаче, е полезно не само за вас и отношенията с любимия, но и за самите деца, които се научават на самостоятелност и се радват на по-спокойни и обичащи се "мама и тате". rozali.com

 


Сходни връзки

ДА СИ ОТКРАДНЕМ ВРЕМЕ БЕЗ ДЕЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди