изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:47 EEST
ОБЩИНА КАВАРНА ПРЕДОСТАВЯ 160 ДКА ЗА ФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК    
Новини Община Каварна има намерение да продаде 160 дка общинска земя за построяването на фотоволтаичен парк, съобщи кметът Цонко Цонев. Интерес към производството на електроенергия от слънчевата светлина проявявали няколко български и чужди фирми, условията за продажбата ще бъдат обявени на редовното заседание на Общинския съвет през този месец. Крайморската община  вече е продала през 2008 година 61 дка, върху които да бъдат поставени фотоволтаични модули, посочи Цонев.

    

     Това е насоката, в която ще се развива общината по отношение на добива на електричество от възобновяеми енергийни източници, поясни кметът. По думите му 225 са в Каварна слънчевите дни средно в годината, по този показател градът се подреждал след  националните “първенци” Силистра и Петрич.

    Тъй както сме първи по производство на електричество от силата на вятъра, надявам се общината ни да стане пионер и по добив на ток от слънчевата енергия, коментира Цонко Цонев. Той прогнозира, че при интерес към новата авангардна технология и раздвижване на пазара на земя, може да се очаква поскъпване на частната земеделска земя. Така, както много хора са продали земите си на стойности – много по-високи от тези в други части на страната.

Димитър АПОСТОЛОВ

 

 


Сходни връзки

ОБЩИНА КАВАРНА ПРЕДОСТАВЯ 160 ДКА ЗА ФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди