изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:25 EEST
Оказа се, че правителството на БСП-ДПС похарчило 4 млрд. лв. от фискалния резерв    
ПолитикаПрез декември месец миналата година фискалният резерв на България беше 11 млрд. лева. Сега е между 7 и 8 млрд. лв. Едни пари бяха прахосани по много, много съмнителен начин. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на СДС Мартин Димитров. Според него, ако тези пари бяха спестени от правителството на Сергей Станишев, то е много повече от споразуменията с Международния валутен фонд.

Тези пари трябваше да бъдат спестени и да бъдат буфер в условията на финансова криза и по-скоро да бъдат гаранцията за едни правилни действия за подкрепа на работните места на малкия и среден бизнес, бе категоричен синият лидер.

Мартин Димитров счита,че НДСВ от известно време играе ролята на опозиция. Даже гледам в някои телевизионни дебати — от едната страна БСП, а от другата — НДСВ и почват да дебатират. Демагогията е в следната посока— НДСВ казва, че споразумение с фонда е необходимо, за да озапти разходите на правителството. Истината е, че като не са съгласни с тази политика на кабинета, що не напуснат тройната коалиция? Защо нямат мъжеството да станат да излязат и да кажат, че не са съгласни? Те искат хем да са вътре, хем да разпределят европейски фондове, хем от време на време да бъдат опозиция и да изразяват различно мнение, каза още лидерът на СДС. Според него няма нищо рационално в предложението на НДСВ.

Рационалното, според Димитров, било през последните 30-40 дни на 2008 г. да не бъдат харчени 4 млрд. лв. от фискалния резерв. Сега да се сключват споразумения с Международния валутен фонд е "след дъжд качулка" след като са изхарчени толкова много пари. Това показва за пореден път идеята на НДСВ хем да са част от голямата каша, хем да игратя ролята на опозиция, която иска да стабилизира икономиката, каза в заключение лидерът на синята партия./БГНЕС
 


Сходни връзки

Оказа се, че правителството на БСП-ДПС похарчило 4 млрд. лв. от фискалния резерв | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди