изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:21 EET
60% от служителите биха напуснали работа, ако им наложат намаление на заплатата    
НовиниВъпреки че приоритет през този период е сигурното работно място, повече от половината от служителите са готови да си търсят нова работа, отколкото да приемат намаление на заплата.


Последното допитване, проведено на BestJobs.bg сред 1815 отговарящи, изясни няколко варианта на реакция на заплахата от намаление на заплaтата. В контекста на сегашните освобождавания на служители, с цел оцеляване на едрия бизнес, сигурната работа не е основна ценност на повечето българи. Повечето служители твърдо заявяват: 60% не приемат намаляване на заплататa за да си запазят работата, 31% биха приели намаление от 10 до 50% и 9% се определят като нерешителни.

Проучването беше проведено от 22 януари до 5 февруари 2009 върху извадка от 1815 потребители; възможните отговори, от които запитваните избираха дадоха следните резултати:

1. максимум 10% - 25%
2. максимум 25% - 5%
3. максимум 50% - 1%
4. няма да приема - 60%
5. незнам - 9%


"Уникалната позиция, в която се намираме ние от BestJobs, ни предоставя по-обзорен поглед върху трудовия пазар като сравняваме информация от всички страни, в които сме представени. Може ясно да се забележи, че не само българите активно реагират на възможността за намаляване на заплащането, а и служителите в Румъния, Сърбия и Молдова показват резултати, близки до тези в България. 54,5% от румънците са готови да напуснат работа в случай на намаляване на заплащането, следвани от молдовците с 53% и 48% от сърбите" заявява Андрас Наги, Мениджър на BestJobs.

BestJobs е предпочитан партньор, в сферата подбор на персонал, за компании и потребители от Румъния, България, Сърбия и Молдова. До този момент BestJobs хоства над 66000 активни CV-та и своята база-данни и има над 8000 клиента-компании. Освен това
BestJobs.ro е сайта с най-много обяви за работа в Румъния.
 


Сходни връзки

60% от служителите биха напуснали работа, ако им наложат намаление на заплатата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди