изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 03:01 EEST
ЧЕТИРИМА С КОМОЦИО, УДАРЕНО Е И 4-ГОДИШНО ДЕТЕ ОТ КАРАПЕЛИТ    
Ред и сигурностПрез изминалите две денонощия на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  са регистрирани четири  прeстъпления и произшествия.

 

1.На 07 февруари 2009 година, в РУ на МВР – Каварна е получено съобщние за това, че неизвестни лица, чрез взлом са влезли във вилна постройка, намиращи се в лозята край гр.Каварна и са извършили кражба  на инструменти, ел.кабал и водопроводни части.

В резултат на предприетите незабавни оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на РУ на МВР – Каварна са установени три лица от гр.Каварна, съответно две 15 – годишни непълнолитни момчета и 28 – годишен мъж, с инициали  Б.С.

 Установени лица са заподозрени в извършването на горепосоченото престъпно посегателство. Вещите предмет на кражбата са открити от служителите на полицията, иззети и върнати на собственика.

Активната работа на полицията по изясняването на случая продължава.  Лицата са заподозрени  и в извършването на други кражби.

Образувано е  досъдебно  производство.

 

2.След проведени – оперативно издирвателни мероприятия, организирани от служители на сектор”Криминална полиция” при Първо РУ на МВР – Добрич е установен 39 – годишен жител на гр.Добрич, с инициали К.М., обявен за общодържавно издирване.

Лицето се издирвало от служителите на полицията по искане на РСъд – гр.Добрич и ОСлС – Добрич.

 

         Седем пътно - транспортни произшествия с четирима пострадали граждани са констатирани  през двете  денонощия на територията на област Добрич. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/5/ и на територията на общините Балчик/1/ и Добричка/1/.

 

            На 07 февруари 2009 година, около 00.30 часа в района на Автогара - гр.Добрич е възникнало пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил марка “Ауди”, управляван от И.И./23г./ от гр.Добрич, е напуснал платното за движение и се е ударил в крайпътно дърво.

            Преди възникването на пътното произшествие, водачът на горепосоченият автомобил, е направил опит да осуети полицейска проверка. Последният  не спрял на подадения от служители на Първо РУ на МВР - Добрич  сигнал със стоп  - палка, а  продължил своето  движение  по бул.”Добруджа”.

            В резултат на пътния инцидент, возещият се  в автомобила 24 – годишен мъж от гр.Добрич е получил комоцио. Настанен е за лечение в МБАЛ – Добрич. Няма опасност за живота му.

            Техническото средство с което е изпробван водача на автомобила е отчело 2.18 промила алкохол в издишвания въздух.Отказва кръвна проба. От служителите на полицията е установено, че И.И. е с отнето  свидетелство за управление на МПС, след употреба на алкохол. Задържан е  за срок от 24 часа в Първо РУ на МВР – Добрич.

            По случая е образувано досъдебно производство.

             

            На 08 февруари 2009 година, около 13.26 часа, по околовръстен път – гр.Добрич /в отсечката между ЖК”Балик и кръстовището за гр.Ген.Тошево/ ,  е възникнало пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил “Форд”, управляван от  39 – годишен водач от гр.Добрич, с инициали Г.А., е напуснал платното за движение и се ударил в крайпътно дърво. В резултат на пътното произшествие са пострадали водача  и пътуващата в автамобила 42 – годишна жена от гр.Добрич.  Водачът е с фрактура в областта на ребрата и комоцио. Пострадалата жена също е с комоцио. Двете лица са настанени за лечение в МБАЛ – Добрич. Няма опасност за живота му

            Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай. Причините довели до възникването на пътното произшествие са в процес на изясняване.

 

            На 08 февруари 2009 година, около 17.10 часа, на улица в с. Карапелит, общ.Добричка, възникнало пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил “Форд”, управляван от 26 – годишен водач от с. Балик, общ.Тервел, удря четиригодишно момче от с.Карапелит. Детето с натъртвания и съмнение за комоцио  е настанено за лечение в МБАЛ – Добрич. Няма опасност за живота му. Водачът на автомобила  е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол. Резултатът от проверката е отрицателен.

            По случая е образувано административно производство.    

 

През двете  денонощия звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич  са участвали в гасенето на три пожара, възникнали на теритоирята на гр.Добрич. При два от пожарите има нанесени материални щети.

 

На 08 февруари 2009 година, около 13.39 часа в “Пожарна безопасност и спасяване” – Добрич е получено съобщение за възникнал пожар в частен дом в района на ОУ”Бача Киро” в гр.Добрич.

Пожарът е погасен от дежурен екип на Първа РС “ПБС”- Добрич. В резултат на пожара са унищожени около осем квадратни метра от покривната конструкция на сградата , обзавеждане /  печка, два шкафа, врати и др./ и наколко квадратни метра остъкляване.

Пожарът е придизвикан  от електрическа скара.

 

В ранните часове 09 февруари 2009 година, в “Пожарна безопасност и спасяване” - Добрич е получен сигнал за възникнал пожар в лек автомобил “Мерцедес”, паркиран в района на ЖК”Дружба” в гр.Добрич.

Пожарът е погасен от дежурен екип на Първа РС”ПБС” – Добрич. При  пожара по моторното превозно средство са нанесени сравнително малки материални щети.

Причините за неговото възникване са в процес на изясняване.    

 

09 февруари 2009г.                                                          ОД на МВР - Добрич

 

 

 


Сходни връзки

ЧЕТИРИМА С КОМОЦИО, УДАРЕНО Е И 4-ГОДИШНО ДЕТЕ ОТ КАРАПЕЛИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди