изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:50 EET
Фирми проявяват интерес към стопанисването на микроязовири в община Добричка    
Лов и риболовДобрич. Фирми проявяват интерес към стопанисването на микроязовири в община Добричка, съобщи главният секретар на общината инж. Тошко Петков, предаде кореспондентът на радио „Фокус” – Варна. Общият брой на язовирите на територията на община Добричка е 15.

От тях шест са източени или пресъхнали, един е отдаден на концесия с 10-годишен договор от 2006 година ( той се намира край село Минково и концесионер е Ловно-рибарското дружество в Добрич). Останалите осем микроязовира се намират край селата Алцек, Бенковски, Плачи дол, Полковник Иваново, Смолница и Карапелит. На последното си заседание община Добричка е приела Стратегия за управление на общинските имоти, в която има и точка за отдаване на малките водоеми на концесия. Предстои изработване на правила за това, но първо е необходимо да се актуализира нормативната уредба в този аспект, която е морално остаряла, коментира инж. Петков. Всички язовири на територията на общината са изкуствено създадени с цел защита на близките села от наводнения при проливни дъждове. За тяхното поддържане е необходимо язовирите да се продълбочават, да се поддържа растителността около тях. По думите на главния секретар на община Добричка, табели, указващи забрани за улов и плуване се поставят навсякъде, но недобросъвестни граждани ги отстраняват. Няма данни за случаи на удавени деца в микроязовирите, стопанисвани от общината, съобщи Петков.
Жулиета НИКОЛОВА
 


Сходни връзки

Фирми проявяват интерес към стопанисването на микроязовири в община Добричка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди