изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:47 EEST
ТРЪГВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ПРОДАЖБА НА ДИВОРАСТЯЩИ РАСТЕНИЯ    
ЕкологияОт пресцентъра на РИОСВ - Варна, съобщиха, че от утре започват ежегодните проверки по магазини и пазари за ограничаване на търговията с диворастящи защитени декоративни растения в Добрич, Варна, Балчик, Каварна и Провадия.

От инспекцията заявяват, че проверките ще се правят по утвърден от директора РИОСВ график. Целта е преустановяване и недопускане продажба на диворастящи защитени растения, на зеленина от видове с ограничено разпространение в природата, както и на луковици, коренища, туфи, които са предназначени за засаждане.
Такива растения са различни видове диворастящи цветя, като кокичета, минзухари, иглики, следвани при затопляне на времето от теменужки, лалета, божури, съсънки, ведрици и други.
При установяването на нарушители те ще бъдат подлагани на санкции по Закона за биологичното разнообразие, като глобите за физически лица са в размер от 100 до 5000 лв., а за юридическите и едноличните търговци - от 500 до 10 000 лв.
 


Сходни връзки

ТРЪГВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ПРОДАЖБА НА ДИВОРАСТЯЩИ РАСТЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди