изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:03 EEST
Генералният консул на Република Турция посети Висшето училище Международен колеж в Добрич    
Новини

Генералният консулът на Република Турция в Бургас г-н Исмаил Сефа Юджеер посети Висшето училище Международен колеж в Добрич във вторник, 10 февруари. Той се срещна със студентите от Турция, които се обучават във Висшето училище. Те разказаха на госта за своето обучение в Добрич и изразиха задоволството си да учат и живеят в този град.



Ректорът на Висшето училище Международен колеж доц. Тодор Радев  запозна турския дипломат с академичното ръководство на ВУМК. “Идвам за чевтърти път в Добрич, посещавам също други места в страната, но рядко пъти срещам толкова млади и динамични хора, както тук, със значителен професионален опит и на международно ниво”, сподели г-н Юджеер.

Гостът разгледа модерната база на висшето училище и остана силно впечатлен от високото качество. Дипломатът имаше възможност да разговаря и с преподавателите, които водят занятия и на студентите от Турция. Той изрази желание повече студенти от Турция да следват във Висшето училище в Добрич.

Дипломатът ще съдейства също студенти от Международния колеж да провеждат част от задължителните си задгранични практики в луксозни турски туристически комплекси. Турският консул ще използва визитата си за задълбочаване и разширяване на академичното сътрудничество между Висшето училище в Добрич и университети в Анкара, Истанбул и други градове.

На госта бе подарена шарена керамична стомна. Подобни сувенири от традиционни занаяти в Добруджа вече са получавали посланиците на Съединените щати и на Холандия, които са посещавали Висшето училище в Добрич и са се срещали със студенти. По традиция дипломатите също обядват в ресторанта на Висшето училище, за да вкусят лично какво ядат студентите и преподавателите заедно и да усетят непосредствено атмосферата навсякъде в академичната сграда.

 

 

 


Сходни връзки

Генералният консул на Република Турция посети Висшето училище Международен колеж в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди