изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:45 EEST
Яне Янев: В обединения десен блок трябва да участват единствено РЗС, СДС и ДСБ    
ПолитикаСофия. В обединения десен блок трябва да участват единствено РЗС, СДС и ДСБ. Ако се наложи, в тази тройна коалиция ще бъдат интегрирани по-скоро на личностна основа селективно другите малки партии. Това каза пред Агенция „Фокус” лидерът на „Ред, законност и справедливост” (РЗС) Яне Янев.

Според него обединението на партиите трябва да става само и единствено на принципна основа върху общи ценности и общи конкретни програмни намерения. В обединението „не трябва да има знакови лица на корупцията, не трябва да има компрометирани персони и трябва ясно и категорично да се знае за какво се създава тази коалиция”. „В противен случай е безсмислено да се правят подобни политически упражнения”, подчерта Яне Янев.
Той бе категоричен, че РЗС никога няма да отстъпи от позицията си, че в България трябва да има декриминализация, да се стигне докрай в борбата с корупцията и очаква конкретни отговори. Политическото ръководство на РЗС има мандат да преговаря с ДСБ и СДС.
„Ние нямаме мандат да преговаряме с БНД. Не можем да подпишем споразумение, в което като формат участва и тази партия и тогава ще трябва да преосмислим изцяло всичко, случило се до момента и ще трябва да направим оценка кой, защо и с какви мотиви държи тази царска групичка да бъде легитимирана като дясна формация”, каза Янев.
На въпрос ще се оттегли ли РЗС от формацията, ако БНД остане вътре, той отговори, че няма да участва в коалиция, в която е БНД.
На въпрос на какъв принцип ще бъдат наредени листите Янев отговори, че РЗС отхвърля схеми от типа на коментираните вече „cash and carry”. „Ние не желаем мандатите да бъдат обвързани с финансова вноска и с някаква квотност. РЗС е категорично против да се вземат за база разпределението на мандатите изборите от 2005 г. Има три основни принципа при формирането на листите. Първо е електоралното влияние на партиите, измерено чрез няколко социологически агенции, независими една от друга. Вторият принцип е тежестта на структурите, която най-лесно се вижда от местните избори. Не може да пледираш, че имаш структура в Горна Оряховица, а да нямаш нито един съветник. Значи нямаш такава структура. Третият принцип е свързан с това да се лансират местни естествени лидери, хора, които са приемливи за обществото по места, а не да се пускат парашутисти от София”, каза Янев.
Людмила СПАСОВА
 


Сходни връзки

Яне Янев: В обединения десен блок трябва да участват единствено РЗС, СДС и ДСБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди