изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:55 EEST
Ламбо отново срещу ДПС в Кърджали?    
Политика
Министърът на културата Стефан Данаилов е безспорният фаворит на БСП в Кърджали за водач на кандидат-депутатската листа за предстоящите парламентарни избори. Данаилов е най-сериозният вариант, за да бъде даден отпор на ДПС и десетките хиляди симпатизанти да получат очаквания реванш, подчерта лидерът на социалистите Милко Багдасаров, цитиран от БГНЕС.


На предишните избори за национален парламент Ламбо успя да мобилизира 18 000 гласа в своя полза, но тогава системата Д’онт оряза безпрецедентния за Кърджалийско вот в „червено”. Последва невиждано напрежение и подписка на разочарования електорат, поведен от енорийския свещеник в Кърджали отец Петър Гарена. Сега амбициите на местните социалисти са да отвоюват поне един от възможните 5 депутатски мандати в района.
Багдасаров уточни, че борбата ще бъде за двама соцдепутати, „защото е крайно време и българите от Кърджалийско да имат свои представители в парламента”.
Активът на БСП щял да насочи усилията си повече към изборите за национален парламент, отколкото за европейския вот. Номинациите за включване в листата започват със срещи на актива с жителите по кварталите и селата на цялата област. Този път обаче листата ще бъде широко отворена за личности от гражданска квота, дори неангажирани с БСП, посочи Багдасаров. Ще бъдат мобилизирани за активно участие в кампанията и всички пенсионери, доказали в годините неотклонната си подкрепа за столетницата, зарече се местният соцлидер.
Милко Багдасаров заяви още, че се увеличава броят на хората от турския етнос, които „все по-настойчиво желаят да членуват в БСП, но категорично отказват да се афишират поради страх”. Според него в населените места на цялата Кърджалийска област „отделни хора и малки групи, предимно младежи, се обръщат с молби за членство в партията”. Те обаче настоявали да бъдат едва ли не нелегални членове на БСП, тъй като селските кметове от ДПС ги подлагали на тормоз, лишавали ги от административни и социални услуги и помощи. dir.bg
 


Сходни връзки

Ламбо отново срещу ДПС в Кърджали? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди