изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:21 EEST
Ципи Ливни ще бъде новият премиер на Израел, заяви Далия Ицик    
По света Тел Авив. Председателят на Кнесета (израелския парламент) Далия Ицик заяви, че министърът на външните работи Ципи Ливни ще бъде новият израелски премиер, съобщава на електронната си страница израелският вестник „Йедиот Ахронот”. Ицик беше ръководител на предизборния щаб на „Кадима”.


Тя изрази своето задоволство от предварителните резултати от изборите, които сочат, че „Кадима” печели две места в парламента повече от „Ликуд” на Бенямин Нетаняху.

Агенция "Фокус" припомня:

Коя е Ципи Ливни?

Една от 100-те най-влиятелни жени в света, според списание „Тайм”. Ципи Ливни се превърна в истински фактор в израелската политика.

Ципора (Ципи) Малка Ливни е родена през 1958 година в Тел Авив в семейството на Ейтан и Сара Ливни. Баща й е бил високопоставен член на „Иргун”, а след това е избран за министър в правителството на Менахем Бегин.

Ливни е била лейтенант в израелските въоръжени сили, а след това действащ офицер на „Мосад” в периода 1980-1984 година. Завършва право в университета „Бар-Илан”, като специалността й е трудово право.

През 1996 година е избрана за генерален директор на Управлението на държавните предприятия. През 1999 година е избрана за депутат от „Ликуд”.

През 2001 година Ливни е избрана за министър на регионалното развитие, но подава оставка. По-късно е назначена за министър на земеделието.

Ципи Ливни е била още министър по въпросите на имигрантите, както и министър по въпросите на градоустройството, но остава на поста само няколко месеца.

В началото на 2005 година Ливни е избрана за министър на правосъдието. През месец ноември тя последва Ариел Шарон и напуска „Ликуд”, за да се присъедини към „Кадима”.

През януари 2006 година изпълняващият длъжността премиер на Израел Ехуд Олмерт назначава Ципи Ливни за министър на външните работи. През май 2006 година, след като „Кадима” печели парламентарните избори, Ливни запазва поста си на външен министър.

Ливни е омъжена за счетоводителя Нафтали Спитцер, от когото има две деца – Омри и Ювал.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Ципи Ливни ще бъде новият премиер на Израел, заяви Далия Ицик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди