изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:16 EEST
ХОРАТА ИСКАТ ДА ЗНАЯТ МОГАТ ЛИ ДА ПРОДАВАТ ЗЕМЯТА СИ    
Новини Това са основните въпроси, които жителите на Българево, където във вторник мина общественото обсъждане за влизането на терени в екомрежата НАТУРА 2000, са поставяли на експерти. Във вторник в Българево се проведе обществено обсъждане на проекто-заповедите за обявяване на защитените зони по НАТУРА 2000. На обсъждането са присъствали жители на селото, на Каварна, експерти на РИОСВ, каза за НДТ кметът на Българево Георги Георгиев. "Като цяло може да се каже, че хората бяха на двата полюса - за и против НАТУРА.

 Основните въпроси, които поставиха на експертите, бяха следните: ще може ли да продават земята си, ще може ли да се обработва както досега и с какви торове и препарати, ще може ли да й се променя статутът. В крайна сметка, от разясненията на експертите стана ясно, че няма пречка земята да бъде продавана или да й се променя статутът. Забраните ще се наложат за изграждането на ветро-енергийни паркове и поставянето на фото-соларни панели и изграждане на такива системи. Забрана ще има за сеч в землищата, както и разораването на пасища и мери, с цел опазване на степната растителност в тях. Няма забрани за лова и риболова. Строителството на терени, които попаднат в екомрежата НАТУРА 2000, ще трябва да бъде съгласувано и да отговаря на условията и реда за строителство не по-високо от 8 м" - разказа още кметът на Българево. Той допълни, че досега изграденият ветроенергиен парк на "Мицубиши" в землището на селото е заварено положение и няма да бъде премахнат. Същото ще важи и за изграждащия се между Българево и Каварна ветроенергиен парк на "Универсум енерджи", допълни Г. Георгиев.
 


Сходни връзки

ХОРАТА ИСКАТ ДА ЗНАЯТ МОГАТ ЛИ ДА ПРОДАВАТ ЗЕМЯТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди