изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:50 EET
НАШИ СТУДЕНТИ В ЛИЛ ОРГАНИЗИРАТ ДЕН НА БЪЛГАРИЯ    
НовиниБългарски студенти във френския град Лил обмислят организиране на Ден на България, в който да се представят история, култура, традиции, храни и напитки от България.

 Сред инициаторите има и студенти от Добрич, съобщи кметът Детелина Николова. Тя е получила писмо от организаторите, с която те канят и Добрич да се включи в проявата. Тя е планирана за месец май. 
Кметът каза, че очаква да пристигне отец Петър Симеонов, който е от Добрич и е представител на Българската православна църква във Франция, където отслужва в Страсбург, Лил, Париж.
Все още в кметството в Добрич няма яснота как градът и общината могат да се представят в организираната от студентите изложба. Най-вероятно това ще стане с материали от училищата, Художествената галерия и други институции. Според кмета Детелина Николова, няма да има възможност общината отново да изпрати формация, която да изнесе концерт там, както през последните две години гостува хор от Добрич.
 


Сходни връзки

НАШИ СТУДЕНТИ В ЛИЛ ОРГАНИЗИРАТ ДЕН НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди