изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:46 EEST
ДВА ПРОЕКТА ДЕПОЗИРА ОБЩИНАТА ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ"    
НовиниОбщина Добрич ще представи два проекта за ремонт на социални домове по обявената от Министерството на труда и социалната политика извънредна сесия за набиране на предложения по Мярка 02-02 "Спешно подпомагане на социални домове" по Проект "Красива България.

Единият от обектите, за които се кандидатства за средства, е Дом за деца, лишени от родителска грижа "Дъга". Там в момента се отглеждат 52 деца на възраст от 7 до 18 годни. Домът се помещава в сградата на бивша детска градина, която е построена през 1988 година. От построяването й досега не е ремонтирана основно. Сградата се нуждае от спешен основен ремонт, както и от мерки за подобряване на енергийната й ефективност. Проектът на общината предвижда енергийноефективни мероприятия като смяна на дограма, направа на външна и вътрешна топлоизолация, ще се изгради рампа за хора с увреждания. Предвижда се още направа на водоплътен тротоар около сградата, подмяна на теракота и фаянс, вътрешно боядисване, както и реконструкция на стаи. Общата стойност на проекта е 952 695,00 лева, от които община Добрич ще съфинансира със 199 820,83 лева. Другия проект, който общината ще депозира, е за ремонт на Дома за стари хора. Сградата се обитава от 115 възрастни жители, които са със здравословни проблеми, а част от тях са с увреждания. Посочва се, че дограмата е в окаяно състояние от самото начало на експлоатация, има силно изразени влага и течове - не само в спалните на домуващите, но и в коридорите и спомагателните помещения. В северната част на сградата по стените е избила и плесен. Стойността на предлагания проект е 870 725,00 лева, от които общината е готова да съфинансира 182 628,52 лв.
 


Сходни връзки

ДВА ПРОЕКТА ДЕПОЗИРА ОБЩИНАТА ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди