изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:52 EET
Дават министър Джевдет Чакъров на прокурор    
Политика
Депутатът от ДСБ и бивш министър на околната среда и водите Евдокия Манева е внесла няколко сигнала до прокуратурата за рекетиране на фирми от наследилия на поста Джевдет Чакъров. Това съобщи самата Манева пред в предаването „Афера” на Дарик радио.


Тя е посочила пред Народното събрание и 13 конкретни случая на села с жители под 2000 души, където се изграждат изключително скъпи канализационни системи за милиони левове по многократно завишени цени с пари на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).
„Аз съм подала няколко сигнала до прокуратурата, включително за рекетиране на фирми от Министерството на околната среда и водите, лично от министъра, защото там има една огромна система от разрешителни. Разрешителното се получава срещу определено възнаграждение”, разказа Манева. По думите й причина за забавяне на комплексните разрешителни не е само мудността на администрацията, но и продължителното стоене на проекта в кабинета на министъра, "докато не се получи съответната сума".
„При обсъждането за закона за държавния бюджет аз посочих 13 села, в които се изпълняват канализационни системи за милиони левове. Стойността на проектите е много по-висока от стандартните за строителство на подобни", каза още народната представителка от партията на Иван Костов.
„Строителната работа се извършва за определения обем, а стойността от над реалната стойност се разпределя, като всеки по веригата получава своята част – общината, която е определила изпълнителя, министерството, което пък много често посочва фирмата, която трябва да изпълни обекта”, разкри още тя.
На въпрос в коя партийна каса отиват тези пари, Евдокия Манева беше категорична: „Министерството на околната среда – отиват в ДПС”.
В отговор на обвиненията зам.-министърът на околната среда Чавдар Георгиев съобщи, че е невъзможно при определянето на изпълнителите по проекти, финансирани от ведомството, да има конфликт на интереси. Той допълни, че това става с обществени поръчки.
"Неин бенефициент са общините, а тези средства се предоставят в рамките на процедури по обществени поръчки. Така че да се говори, че някой на някой е предпоставял или определял изпълнителя – това е абсурдно, защото тези процедури са публични. Там всеки може да се яви и да представи съответната оферта", каза той. dir.bg

НЯМА ЗАПЛАХА ОТ САНКЦИИ В ОБЛАСТ ЕКОЛОГИЯ

МОСВ ЗАБРАНИ СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОС КАЛИАКРА ЗА ГОДИНА

Атанасов: Чакъров е министърът от “Лиана”

ДО АПРИЛ ДОГОДИНА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ИЗГРАЖДАНЕТО НА РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО

Джевдет Чакъров: Имаме амбицията да изградим пречиствателни станции по цялото Черноморие

ПОДГОТВЯТ ПИТАНЕ ДО НИХАТ КАБИЛ ЗА ЗАМЕНКИ КРАЙ БАЛЧИК

 

 


Сходни връзки

Дават министър Джевдет Чакъров на прокурор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди