изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:37 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  са регистрирани две престъпления.

1.На 11 февруари 2009 г., около 09.30 часа, в РУ на МВР - Генерал Тошево при ОД на МВР - Добрич е получено съобщение от кмета на с.Василево, общ. Ген. Тошево, обл.Добрич затова, че около 13.00 часа на 10 февруари 2009 г. 68-годишна жителка на с. Василево е излязла от дома си и от тогава е в неизвестност.

След получаването на сигнала незабавно е организирана оперативна група от служители на РУ на МВР Генерал Тошево, която започва активни издирвателни мероприятия за установяване на местонахождението на възрастната жена. Предприети са щателни претърсвания на землищата на с.Василево и съседните населени места. Постепенно територията на издирването се разширява, като обхваща цялата Генералтошевска община и селища на територията на община Каварна. Търси се съдействие от кметове и жители на двете общини, активно се издирват свидетели, които могат да дадат информация  за местонахождението на жената, проверяват се адреси на нейни близки в региона. Разпространяват се и снимки на издирваната жена.

В резултат на тези енергични действия, около 16,00 часа на 11 февруари 2009 година, жената е открита от служителите на полицията  в района на с.Спасово, община Генерал Тошево, на около 20 километра от нейното жилище. Установено е, че спрямо 68-годишната жена няма извършено престъпление. Последната е загубила ориентация и не е била в състояние да се прибере сама. В предвид възрастта й, и това, че е престояла повече от 24 часа на открито е съществувала реална опасност за здравето и живота й. Отведена е от полицейските служители в Центъра за спешна медицинска помощ – Ген.Тошево, където след обстоен преглед е предадена е на близките й в добро здравословно състояние.

 

2. На 11 февруари 2009 година, в  РУ на МВР - Тервел е получено съобщение за това, че неизвестно лице е влязло в частен дом в с.Орляк, общ.Тервел и е извършило кражба на около пет литра алкохол и известно количество хранителни продукти.

По случая работят служители на  РУ на МВР – Тервел, провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяване и задържане на лицето ивършило престъпното деяние.

Образувано е досъдебно производство.

 

Три пътно-транспортно произшествия с материални щети по автомобилите са регистрирани през изминалото денонощие в област Добрич. Пътните инциденти са възникнали в гр.Добрич/2/ и на територията на община Добричка/1/.

 

             На 11 февруари 2009 година, около 07.30 часа, в гр.Добрич, от служители на Първо РУ на МВР - Добрич е установен 52 – годишен водач  с инициали П.И от с.Дончево, общ.Добричка, управлявал лек автомобил, след употреба на алкохол над 1.2 промила.

             Техническото средство с което е изпробван П.И. е отчело  1.49  промила алкохол  в издишвания от него въздух. Преди установяването на наличието на алкохол, водачът е участвал в пътно – транспортно произшествие с материални щети. По надлежния ред е взета кръвна проба.

            Сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР – Добрич, за пореден път напомня на водачите, че управлението на моторни – превозни средства след употреба на алкохол над 1.2 промила е визирано като престъпление в чл.343 “Б”, ал.1 от НК.

 

 През  денонощието звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич  са  участвали в гасенето на един пожар в гр.Добрич. При пожара няма нанесени материални щети.

 

                                   

 

 

   

12 февруари 2009 година                                       ОД на МВР – гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди