изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:16 EEST
КАВАРНА ПРИЕМА ЗАЯВКИ ЗА "С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО"    
КултураЗа шеста поред година от 15 до 17 май Каварна ще е домакин на фолклорния събор "С България в сърцето", съобщиха от пресслужбата на общината. Оттам припомнят, че съборът се организира от общината, с помощта на културното министерство и продуценска къща "Пирина".

Съорганизатор е Фолклорен център "Нестия".
През 2004 г. обединението на  младите хора от България и света, на базата на богатите и древни традиции, поставя началото на събора. Досега във феста са участвали над 5000 деца от България и над 500 участници от чужбина - Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия. Проявата няма конкурсен характер, но най-добрите изпълнения през деня по традиция се включват във вечерните тържествени концерти. В рамките на феста са предвидени ревю на народни носии, надиграване "Кръшна ръченица", конкурс Мис и Мистър "Фолклор 2009". Това е единствен по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор, заявяват от общината.
От вчера на сайта са качени изискванията към желаещите да участват в тазгодишното издание на проявата, като вече могат да бъдат подавани и заявки за участие.
 


Сходни връзки

КАВАРНА ПРИЕМА ЗАЯВКИ ЗА "С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди